Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Ruske trupe u centru Ugledara; u napadu na pijacu u Hersonu poginulo šest ljudi

Rat u Ukrajini – 951. dan. Strateški važan grad u Donjeckoj oblasti, Ugledar, pod kontrolom je ruskih snaga. Poginulo je šest osoba u napadu ruskih snaga na pijacu u gradu Hersonu, saopštava Kijev. Ruski PVO sistemi su tokom noći obarali dronove i rakete iznad ruskih oblasti i osvojenih ukrajinskih regiona, navodi Moskva.

Руске трупе у центру Угледара; у нападу на пијацу у Херсону погинуло шест људи Руске трупе у центру Угледара; у нападу на пијацу у Херсону погинуло шест људи

Rusi ulažu velike napore da zauzmu Ugledar, i kreću se ka ističnom delu grada. Grad je već u okruženju ruskih snaga sa tri strane i sada se utvrđuju u višespratnicama na periferiji Ugledara.

Rusi su napredovali na važnim sektorima fronta i rat bi mogao da se približi velikim gradovima, tvrdi zamenik komandanta ukrajinske Treće jurišne brigade Maksim Žorin.

Istakao je da je dinamika rata sada veoma visoka, a da ruske trupe samo pojačavaju tempo, dok su ukrajinske jedinice iscrpljene i bez zamena.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je situacija na frontu teška, nakon što je saslušao izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog i načelnika Generalštaba Anatolija Bargileviča.

"Veoma teška situacija", rekao je Zelenski u video obraćanju naciji.

Naveo je da se "ukrajinski i američki timovi" pripremaju za sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, "kako bi se obezbedili rezultati u narednim mesecima i na frontu i na diplomatskom planu”.

Istovremeno, predsednik Rusije Vladimir Putin pohvalio je odlučnost i hrabrost ruskih vojnika na frontu.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи