Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Ukrajina dronovima gađala Rostovsku oblast; Putin: Pokušaji Zapada da obuzda Rusiju su propali

Rat u Ukrajini – 846. dan. Više ukrajinskih dronova napalo je naftna skladišta u ruskoj Rostovskoj oblasti, saopštili su ruski zvaničnici. Tokom noći u oblastima Zaporožja i Dnjepropetrovska je uništeno 10 dronova "šahed", saopštile su ukrajinske vojne vlasti. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su na mirovnom samitu u Švajcarskoj, uz brojne svetske lidere, napravili prvi "opipljiv korak ka miru". Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da su pokušaji Zapada da obuzda i izoluje Rusiju propali.

Украјина дроновима гађала Ростовску област; Путин: Покушаји Запада да обузда Русију су пропали Украјина дроновима гађала Ростовску област; Путин: Покушаји Запада да обузда Русију су пропали

Najmanje 22 osobe povređene su tokom jučerašnjeg dana u ruskom raketnom napadu na region Poltave, saopštili su ukrajinski zvaničnici. Usled napada, 55.000 potrošača ostalo je bez struje.

Francuski zvaničnici navode da se deset ukrajinskih pilota obučava u njihovoj zemlji da upravlja avionima F-16.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je, osvrćući se na samit u Švajcarskoj  održan proteklog vikenda, rekao da je napravljen "prvi opipljivi korak ka miru", dok je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navela da je konferencija bila "potpuni fijasko".

Iz Kremlja je, u međuvremenu, saopšteno da će ruski predsednik Vladimir Putin 18. i 19. juna boraviti u Pjongjangu, na poziv severnokorejskog lidera Kim Džong Una, što je prva njegova poseta za 24 godina. Putin će, kako je najavljeno, 19. i 20. juna posetiti i Vijetnam.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov objasnio je da Rusija i Severna Koreja rade na novom sveobuhvatnom sporazumu o partnerstvu, koji će tokom ove Putinove posete biti potpisan. 

Za to vreme, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je članice Alijanse razgovaraju o razmeštanju više nuklearnog oružja, suočeni sa rastućom pretnjom Rusije i Kine, što je Moskva ocenila kao još jednu eskalaciju tenzija.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи