RAT U UKRAJINI

Kijev: 300 raketnih napada od početka godine; Moskva: 120 ispaljenih raketa na Belgorodsku oblast u poslednja 24 sata

Rat u Ukrajini – 706. dan. Kijev saopštio da je od početka godine izvršeno više od 300 raketnih napada i 600 udara borbenim dronovima na ukrajinske položaje. S druge strane, Moskva prijavila najmanje 120 ispaljenih granata na Belgorodsku oblast u poslednja 24 sata, kao i udare na Krimu. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj kaže da će bezbednost Evrope biti dovedena u pitanje u slučaju "pobede Vladimira Putina u ratu u Ukrajini".

Кијев: 300 ракетних напада од почетка године; Москва: 120 испаљених ракета на Белгородску област у последња 24 сата Кијев: 300 ракетних напада од почетка године; Москва: 120 испаљених ракета на Белгородску област у последња 24 сата

Rusija tvrdi da je preuzela kontrolu nad selom u oblasti Harkova što Kijev demantuje poručujući da to ne odražava stanje na terenu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sankt Peterburgu da je Belorusija postala nuklearna sila nakon što je izgradila nuklearnu elektranu.

Centralna izborna komisija Rusije registrovala je Putina kao kandidata za predsednika Rusije na izborima u martu 2024. godine.

U ukrajinskim medijima pojavile su se informacije da je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni smenjen.

Međutim, sekretar Zelenskog Sergij Nikiforov to demantuje. "Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nije smenio načelnika generalštaba ukrajinske vojske Valerija Zalužnog", rekao je Nikiforov.

Na pitanje Ukrajinske pravde da li je tačna informacija koja se pojavila u pojedinim medijima da je smena dogovorena, Nikiforov je odgovorio odrično. "Zalužni definitivno nije smenjen, predsednik ga nije otpustio", rekao je Nikiforov.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи