Читај ми!

Vlada donela zaključak kojim se nalažu mere ministarstvima vezano za KiM

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je, posle posebne sednice Vlade Srbije, da je donet zaključak kojim se nalažu aktivnosti i mere koje moraju sva ministarstva da primene u smislu pravne i socijalno ekonomske zaštite i aktivnosti i zaštite Srba na KiM, kao i naših nacionalnih interesa.

Na posebnoj sednici Vlade Srbije razmatrane su mere vezane za Kosovo i Metohiju koje je u petak predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Konkretne zadatke za implementaciju predstvljenih mera dobila su sva ministartva u cilju  zaštite Srba na Kosovu kao i da se oni politički, ekonomski i socijalno osnaže. Ključna tačka sednice Vlade je da se sva ministarstva angažuju na očuvanju imovine, da proglasimo Kosovo i Metohiju teritorijom specijalne socijalne zaštite, da se jačaju institucije, da idemo ka Skupštini Srbije sa zahtevom da se nelegalnim proglase svi akti doneti od proglašenja tzv. nezavisnosti", rekao je Vučević.

Pokrenuta procedura za vraćanje obaveznog vojnog roka

Vlada je takođe usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana.

Vučević očekuje da će do kraja sledeće nedelje biti usvojene i izmene zakona kojim se ukida suspenzija služenja obaveznog vojnog roka.

"Mislim da ćemo do kraja nedelje imati sednicu Vlade, na kojoj ćemo pozvati predsednika Republike da bi raspravljali o tom predlogu zakona i pripremali u drugoj polovini sledeće godine da mogu prvi regruti da idu u kasarne u trajanju od 75 dana, s tim što ćemo predvideti da oni koji su završili Elektrotehnički fakultet, ili mašinski smer, mogu da idu na vojno-tehničke institute, i u one druge celine Vojske Srbije gde je njihovo znanje nama potrebno, i da na taj način služe vojni rok. Mislim da ćemo za pet do šest dana imati predlog izmene zakona, sa kojim ćemo ići ka Narodnoj skupštini", izjavio je Vučević.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи