Читај ми!

Četvorici srpskih mladića mesec dana kućnog pritvora, porodice protestovale u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja

Prištinska policija trinaest dana blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Više stotina zaposlenih i dalje ne može na svoja radna mesta. Četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšena su u severnom delu Kosovske Mitrovice. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se obratiti u roku od 72 časa i da je sada potpuno jasno da Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

Blokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.

Četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšena su juče u severnom delu Kosovske Mitrovice. Mladićima je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će biti izvedeni pred tužioca.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanaka sa Miroslavom Lajčakom i Kristoferom Hilom, da će se obratiti u roku od 72 časa i da je sada potpuno jasno da Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

Kfor je saopštio da će nastaviti da "doprinosi bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno".

"Po pitanju potencijalnog otvaranja mosta na reci Ibar u Mitrovici za vozila, naš stav je bio transparentan i dosledan sve vreme. Svaka odluka u ovom pogledu mora biti doneta kroz dijalog i uz blagovremenu i efektivnu koordinaciju sa međunarodnom zajednicom", navode iz Kfora.

уторак, 17. септембар 2024.
18° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи