Читај ми!

Zgrade srpskih institucija na severu KiM treći dan blokirane, na mostu na Ibru nekoliko karabinjera, blindirana i terenska vozila

Na severu Kosova i Metohije takozvana kosovska policija i dalje je ispred srpskih institucija. Kordon italijanskih karabinjera povukao se sa mosta na Ibru. Na mostu kao i do sada ostaje nekoliko pripadnika karabinjera sa dva blindirana i dva terenska vozila. Iz Kfora navode da prate bezbednosnu situaciju na severu i ostaju na oprezu. Beograd traži reakciju međunarodne zajednice.

Zgrade srpskih institucija u četiri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane, a ispred njih je takozvana kosovska policija. Kfor je pojačao prisustvo na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

Akcije policije na severu pokrajine utiču na bezbednost, stabilnost i mir, poručila je misija Unmik, posle razgovora predstavnika Srpske liste sa šeficom te misije na Kosovu i Metohiji Karolin Zijade.

Srpska lista je zatražila hitnu akciju međunarodnih predstavnika.

"NATO je veoma razočaran akcijama na severu Kosova i Metohije koje nisu koordinirane sa Kforom, navela je portparolka Alijanse Fara Daklala.

Državni vrh Srbije ocenjuje da je na delu pokušaj da se isprovocira reakcija i poručuju da je izbor politička borba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu je imao niz bilateralnih sastanaka sa evropskim zvaničnicima, između ostalog i sa evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Vučić je zatražio konkretnu i nedvosmislenu reakciju Unije i zemalja članica ne samo u osudi najnovijeg nasilja Prištine, već i u sprečavanju takvih poteza i zaštiti Srba.

недеља, 01. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару