Pripadnici MUP-a gase požar kod Raške, Bujanovca i u Severnoj Makedoniji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice angažovani su u gašenju požara kod Raške, Bujanovca, kao i u istočnom delu Severne Makedonije.

Vatrogasci-spasioci angažovani su na gašenju šumskog požara u mestu Gradac, opština Raška. Požarom je zahvaćena površina od oko osam hektara borove šume i 20 hektara livada, suve trave i niskog rastinja.

Kako se radi o izuzetno nepristupačnom terenu gde jak vetar otežava gašenje požara, bili su angažovani i helikopteri Kamov Ka-32 i Super Puma Helikopterske jedinice MUP radi sadejstva sa vatrogascima-spasiocima, koji su imali ukupno 12 naleta na ovom području.

Trenutno je na gašenju požara angažovano 38 vatrogasaca-spasilaca sa 13 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Kraljevo, Novi Pazar i Čačak, kao i dva pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.

U ataru sela Luka na planini Stol, na gašenju požara angažovano je 32 vatrogasca-spasioca sa 12 vozila iz VSJ Bor, Zaječar, Požarevac, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Novi Sad, kao i dva pripadnika Uprave za VSJ. U cilju ispomoći vatrogascima, angažovano je i 20 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica sa pet vozila.

Helikopter Super Puma Helikopterske jedinice MUP Srbije upućen radi sadejstva sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara u mestu Kozjak, u blizini manastira Prohor Pčinjski završio je svoje angažovanje na navedenoj lokaciji. Izvršeno je ukupno devet naleta i na opožarenu površinu izbačeno je 27 tona vode.

Na gašenju požara na izuzetno nepristupačnom terenu u mestu Kozjak angažovano je 54 vatrogasaca-spasioca sa 17 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Beograd, Niš, Leskovac, Kruševac, Smederevo, Pančevo, Jagodina, Kragujevac i Pirot, kao i dva pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije. U cilju ispomoći vatrogascima-spasiocima angažovana su i četiri pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica sa jednim vozilom.

Helikopter MUP Republike Srbije, Agusta Bel 212 sa pet pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije, koji je na osnovu zvaničnog zahteva Centra za upravljanje krizama Vlade Severne Makedonije upućen u Severnu Makedoniju radi pružanja pomoći u gašenju požara, dejstvuje na području naselja Dolno Gjugjanci, u blizini grada Sveti Nikola. Nakon izvršenih 12 naleta prilikom kojih je na opožarenu površinu izbačeno 12 tona vode lokalizovan je požar na navedenoj lokaciji. Helikopter MUP nastaviće dejstvovanje na istoj lokaciji.

четвртак, 01. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару