Читај ми!

Opozicija u Nišu: Naša pobeda je nedvosmislena

Doktor Dragan Milić, čija je grupa građana na izborima u Nišu dobila najveću podršku birača među opozicionim strankama, izjavio je da je opozicija nedvosmisleno pobedila u Nišu, a to potvrđuje i činjenica da niko nije negirao, kako je rekao, da imamo 3.332 glasa više od SNS-a.

Predstavnici opozicionih lista u Nišu održali su konferenciju za novinare i saopštili da će se pravnim sredstvima boriti za izbornu volju građana.

Doktor Dragan Milić je naglasio da protesta neće biti jer je pobeda opozicionih lista nedvosmislena s obzirom na to da, kako je rekao, imaju 3.332 glasa više od SNS-a. 

Milić je rekao da ne pristaje na ponavljanje izbora.

"Od ovoga nećemo odstupiti ni za jedna milimetar, molim sve naše birače i ljude koji imaju poverenje u nas da nam i dalje veruju, nećemo podleći pritiscima i podmetačinama, da sada izađemo da demonstriramo, da pošalju neke svoje ljude u kapuljačama, da bacaju kamenice, da se raskrvare niške glave, to se neće desiti. Taj film u Nišu nećete gledati", rekao je dr Milić.

Pobedili su, kaže, i u gradskoj opštini Medijana, gde će prema postignutom dogovoru biti ukinuto 10-15 funkcija.

"Po našoj računici, mi ćemo samo što ukidamo ova mesta na plate na doprinose za te ljude, partijske ljude, uhlebljene, uštedeti pa možda i do 15 miliona dinara, koje ćemo uputiti za udžbenike za decu, da naša deca ne budu diskriminisana u odnosu na decu Beograda. To nećemo da dozvolimo, borićemo se do poslednjeg daha da sva deca i svi ljudi budu ravnopravni", rekao je Milić.

Đorđe Stanković sa liste "Biramo Niš" rekao je da su do sada konstatovane nepravilnosti na 52 biračka mesta. 

"Izveštaj koji je objavljen trećeg juna u pet ujutru, i pročitan svim članovima Gradske izborne komisije, jasno je i nedvosmisleno prikazao izbornu volju građana Niša u raspodeli mandata. Mi tražimo priznavanje tog izbornog rezultata. Bilo je da SNS ima 29, Ruska stranka jedan, i to je bio kraj izbora za njih, oni su tad prekinuli i rekli to je to", rekao je Stanković.

Predstavnici četiri opozicione liste u Nišu, u Gradskoj izbornoj komisiji nastavljaju da pregledaju izborni materijal sa lokalnih izbora, kako bi utvrdili da li su tačne njihove sumnje da je bilo prekrajanja izborne volje građana.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи