Читај ми!

Vučić pred put u Njujork: U četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji, a ko partneri u svetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra putuje u Njujork, gde će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici, da bi se borio i da se suprotstavi jače nego što se misli. U četvrtak će biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri, istakao je Vučić.

Predsednik Vučić rekao je pred put u Njujork gde će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji o Srebrenici 23. maja, da će imati mnogo sastanaka i da će se boriti.

"Rekao sam ljudima u delegaciji – ako nisu spremni da se bore, neka ne idu, a ako su spremni, neka pođu. Ujutru ćemo se naći sa predstavnicima Srba iz regiona u Hramu Svetog Save. Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam preti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle“, rekao je Vučić za Pink.

Predsednik je poručio da ćemo u četvrtak znati ko su nam prijatelji u svetu, a ko su nam samo partneri.

"Mi ćemo već u četvartak uveče znati ko su nam prijatelji u svetu, a ostali su nam partneri. Svi koji ne glasaju ili su uzdržani naši su prijatelji, sa ostalima ćemo da imamo korektne odnose", rekao je Vučić.

Na pitanje šta očekuje da će se desiti u četvrtak, Vučić je rekao da nikada ne govori o uspehu, jer tu nema prevelikog uspeha.

"Nije to pitanje naše diplomatije, to je pitanje svega onoga što smo svi zajedno radili ovo vreme. Ogroman trud velikog broja ljudi, jedna mala zemlja se lavovski suprotstavila najmoćnijim silama sveta", rekao je Vučić.

Kako je rekao, nijednim rezultatom neće biti srećan zbog posledica koje dolaze, ali da će biti ponosan na našu borbu.

"Nikada navijači neće da vam zvižde ako gubite a borite se", zaključio je predsednik Srbije.

O najavama Crne Gore da će glasati za rezoluciju

Predsednik Vučić se zatim osvrnuo na najave Crne Gore da će glasati za rezoluciju o takozvanom genocidu u Srebrenici.

"Mi poštujemo susede i međunarodno pravo, ne mogu uvek da razumem sve. Za mene je odvratna bila igra oko amandmana, i s kim su pregovarali oko toga, izneću u petak po povratku iz Njujorka", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, reč je o prljavoj igri i perfidnom triku.

Kaže da se nisu dogovarali oko amandmana sa Srbijom.

"Ako je tako, šta će vam rezolucija. Svi su već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku reč. Neko je to radio jer je hteo sopstvenu savest da opere što će da glasaju za. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Nije Srbija narušila integritet Crne Gore i povelju UN, već ona. Nije Srbija donela rezoluciju, već oni učestvuju u donošenju rezolucije o genocidu", ocenio je predsednik.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару