Božić predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Jovanov šef Odbora za administrativna pitanja

Poslanica sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Sandra Božić izabrana je za predsednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, dok je za predsednika Odbora za administrativna pitanja izabran poslanik iste liste Milenko Jovanov.

Sandra Božić je na sednici navela da je geopolitička situacija diskutabilna i teška, da ima izazova, te ocenila da će u narednom periodu to sigurno biti jedna od tema.

Božićeva je izrazila i zadovoljstvo, jer među članovima odbora ima onih koji su proveli svoj radni vek u sistemu odbrane.

Sandru Božić je zvanično za predsednicu odbora predložila poslanica Jedinstvene Srbije Marija Jevđić koja je ukazala da je potpredsednica Narodne skupštine posvećena svom poslu, kao i da je sigurna da će odlično voditi ovaj odbor koji kontroliše rad svih agencija za bezbednost, MUP-a i Ministarstva odbrane.

Poslanica sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Biljana Pantić Pilja je na pitanje opozicione poslanice iz Narodnog pokreta Srbije Slavice Radovanović koje su reference Božićeve da vodi ovaj odbor, ukazala da su članovi odbora poslanici i da je predsednik odbora politička funkcija, te da nigde ne piše da na tom mestu treba da bude pripadnik vojske ili policije.

Jovanov na čelu Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

S druge strane, na današnjoj sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja za predsednika tog tela izabran je šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbije ne sme da stane" Milenko Jovanov, a za njegovog zamenika poslanik SDPS Branimir Jovanović.

Jovanov je po izboru za predsednika skupštinskog odbora odmah zakazao novu sednicu na kojoj su usvojene ostavke poslanika "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Miloša Vučevića i Nikole Selakovića.

Ostavke na poslanička mesta su podneli i Marija Vojinović (koalicija NADA), Slavica Škrbić (koalicija NADA) i Predrag Bandić (Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane), a Jovanov je objasnio da su ostavke overene kod nadležnog državnog organa.

Članovi odbora su danas usvojili zahtev poslanika “Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“ Hadži Milorada Stošića za ostvarivanje prava na zakup stana u Beogradu i za naknadu za odvojeni život od porodice.

Odbor je usvojio i zahtev poslanika "Srbija protiv nasilja" Slobodana Ilića za ostvarivanje prava na zakup stana u Beogradu.

Mesečna naknada za zakup stana iznosi 35.000 dinara, a naknada za odvojeni život od porodice iznosi 40 odsto prosečne zarade po zaposlenom u privredi prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku na dan isplate.

Administrativni odbor je usvojio i predlog predsednika Narodne skupštine Ane Brnabić da za šefa kabineta bude imenovan Miloš Popović.

среда, 19. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије