Читај ми!

Poslanici nisu izglasali nepoverenje ministru Gašiću, sednica počela incidentima

Poslanici Skupštine Srbije nisu izglasali nepoverenje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću. Na početku sednice ranije danas došlo je do incidenta. Poslanici opozicije tražili su da ministar Aleksandar Martinović napusti sednicu jer je, kako kažu, "prebrojavao decu poslanika." Budući da su poslanici opozicije ustali iz klupa i ometali govornike, predsednik Skupštine je pozvao šefove poslaničkih grupa na konsultacije. Sednica je nakon konsultacija nastavljena bez prisustva Martinovića.

Rasprava o izglasavanju nepoverenja Bratislavu Gašiću počela je 15. juna, a vanredna sednica na kojoj je ovo jedna od tri tačke dnevnog reda počela je 30. maja.

Poslanici su do sada završili raspravu o izveštaju REM-a, kao i o Predlogu za formiranje anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji.

Bratislav Gašić je juče u Skupštini Srbije rekao da rezultati u poslednjih 10 godina treba da sude o njegovom radu.

“Trudim se koliko mogu da pomognem i svom gradu i svojoj zemlji, građanima Srbije, u onome čime se bavim, zato vas molim – pustite neka rezultati sude o nama”, rekao je Gašić tokom skupštinske rasprave.

Gašić je istakao da mogu da razgovaraju sa zaposlenima i u Vojsci Srbije, kao i sa ljudima u Bezbednosno-informativnoj agenciji o tome šta je sve dobro urađeno u vreme njegovog mandata. Kako je dodao, nema problem da čuje kritiku i da na taj način ispravi eventualne greške.

Na dnevni red aktuelne sednice je po hitnom postupku uvrštena i tačka koja se odnosi na razrešenje ministra privrede Radeta Baste.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je prošle nedelje u parlamentu da je rasprava koja traje više od mesec dana izgubila svaki smisao i dodala da je ona u Skupštini provela više od 11 dana jer je želela da pokaže koliko poštuje temu sednice na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji u zemlji.

Navela je da su opozicionari zahtevali tu sednicu, a očigledno, kako je ocenila, nisu očekivali da će taj njihov zahtev biti prihvaćen budući da "nisu ni glasali za dnevni red, a kvorum za zasedanje obezbeđivali su poslanici Srpske napredne stranke".

Brnabićeva je u raspravi rekla da neće predložiti smenu ministra Gašića, jer je radio ozbiljno i posvećeno, te da nema odgovornosti za tragedije koje su se dogodile.

среда, 24. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару