Читај ми!

Nenadu Orloviću određen pritvor; Srpska lista: Priština nastoji da kriminalizuje sever KiM

Nenadu Orloviću, koji je u petak uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, određen je pritvor od 30 dana, rekao je advokat Vlajić. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da je predsednik Vučić razgovarao sa vojnim vrhom, i da će se predsednik obratiti javnosti u roku od 24 časa. Kurti najnovijim hapšenjima udario šamar EU i učinio dijalog mrtvim, poručio je Petković. Srpska lista saopštila da Priština neprestano nastoji da kriminalizuje čitav sever Kosova i Metohije sa ciljem da dâ alibi za prisustvo specijalaca.

U petak je uhapšen i osmi Srbin na Kosovu i Metohiji od dolaska albanskih gradonačelnika u zgrade opština na severu pokrajine, a određeno mu je i zadržavanje od 48 sati. Kasnije tokom dana je, uz jemstvo pušten prvi uhapšeni, Radoš Petrović.

Džipovi specijalaca kosovske policije blokirali su sinoć ulicu u Zvečanu, što je kod lokalnih Srba izazvalo uznemirenje, jer su u strahu da će doći do novog hapšenja.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj poručio je da je veoma uznemiren situacijom na severu KiM.

"Posle jučerašnjeg kriznog sastanka imamo vansudska hapšenja kosovskih Srba, marširanje kosovskih bezbednosnih snaga u Južnoj Mitrovici i tešku retoriku iz Srbije. Eskalacija se nastavlja i postaje opasna. Nećemo to tolerisati“, napisao je Borelj na Tviteru.

Prevoznici sa srpskim tablicama još čekaju na administrativnim prelazima. Priština je dozvolila ulaz onima koji prevoze stranu robu, bez obzira na tablice, dok roba iz centralne Srbije još ne može u pokrajinu.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи