Читај ми!

Vučić: Oni koji nekoga tuku i maltretiraju završiće iza rešetaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna šta su narodne patrole, ali je poručio da ako bilo ko nekoga maltretira ili tuče taj će završiti iza rešetaka.

"U ovoj zemlji samo država ima monopol fizičke prinude i jedina koja je nadležna da sprovodi zakon u delo i to će da radi", istakao je Vučić odgovarajući na pitanja šta će država da učini povodom pojave narodnih patrola koje su se pojavljivale oko migranata, a, kako tvrdi novinar, sada prete i novinarima povom murala Ratka Mladića.

Vučić je rekao da će država da se ponaša u skladu sa zakonom pođednako prema svima i prema onima koji misle da su zbog bilo čega izvan zakona, jer imaju podršku nekih medija i političara.

"Svi su jednaki pred zakonom i prema svima ćemo jednako da se odnosimo. Samo takva država moze da ima poverenje građana", poručio je Vučić nakon obilaska TENT-a u Obrenovcu.

Napomenuo je i da svako jutro dobija izveštaj o dešavanjima u zemlji i da je noćas zabeležen najmanji broj incidenata.

"Poštujemo sve žrtve"

Predsednik je rekao da poštuje sve žrtve i da je veoma ponosan što je predložio da se deo obale između dva mosta na Savi nazove po jasenovačkim žrtvama.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da komentariše izjavu Vesne Pešić, da je "izjednačio jasenovačke sa srebreničkim žrtvama".

"Ne znam šta bih vam rekao, da idem sad u istoriju da objašnjavam nema mnogo smisla. Izražavam pijetet prema svim žrtvama, ali možda me je napala zbog toga što sam predložio da se obala između dva mosta nazove po jasenovačkim žrtvama", rekao je Vučić tokom posete TeNT-u u Obrenovcu.

Istakao je da srebreničke žrtve nije nikada niponadaštavao i dodao da Srbija do sada nije imala nijednu ulici ili slično koja bi nosila naziv po jasenovačkim žrtvama.

Poručio je da uvek moramo da poštujemo srebreničke i druge žrtve, ali i jasenovačke.

Vučić: Najviše neistina o Srbiji čuje se upravo odavde

Na pitanje "kakav treba biti čovek i sa kojim ciljem da srpskom narodu pripisuje fašizam", budući na sva stradanja Srba u ratovima u 20.veku, Vučić je rekao da svakodnevno čuje i čita laži u domaćin i regionalnim medijima o Srbiji.

"Da li ste videli kako su lagali da je Vulin položio cvet ispred murala (Ratku Mladiću)? Nema šta nisu spremni da slažu, u domaćim i u regionlanim medijima. A cvet je ostavio stariji bračni par u prolazu. Ali, kad ljudi vole da lažu, to nema više nikakvog smisla", rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Osvrnuo se u tom smislu i na primedbe nekoliko evroparlamentaraca Srbiji, ukazujući da o tome priča Tonino Picula iz Hrvatske koja, kaže, ima na desetine murala osuđenih ratnih zločinaca po celoj zemlji, kao i ulice koje nose ime Mila Budaka, nacističkog zločinca, što samo država može da odluči.

Kako kaže, imaju u Hrvatskoj i spomenike Miru Barišiću, prvosnažno osuđenom teroristi, ubici jugoslovenskog diplomate, i to je, članica EU, koja, dodaje, nama "soli pamet" oko nečega u šta se država ne meša, osim što sprečava da dođe do tuče.

"Bolje da me nema, nego da budem ponizni potrčko Picule, Viole fon Kramon, koji nemaju drugi posao nego da mrze Srbiju i da lažu svakog dana", rekao je Vučić.

Primetio je i da će se najviše neistina o svojoj zemlji čuti -upravo odavde.

„Kako neki ne mogu da prežive što radimo projekte, što će Srbija da ima struju za sebe, cenu gasa, nove puteve, pruge, novi Klinički centar u Beogradu. Danas Srbija otvara najmodernije fabrike, a ranije smo sve zatvarali", rekao je Vučić.

Vučić i dodao da vlastima u Beogradu najviše zamera što su odstali od ideje podizanja jarbola sa trobojkom na Ušću.

понедељак, 29. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару