Vučić: Namenska industrija pretrpela štetu zbog slučaja "Krušik"

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se za desetak dana sastati sa predstavnicima namenske industije u Srbiji koja je, kaže, u prethodnom periodu zbog slučaja "Krušik" pretrpela veliku štetu. Prokomentarisao je i izjavu Dragana Đilasa o platama, a osvrnuo se i na izjavu Željka Komšića o nezavisnosti Kosova.

Vučić je, upitan može li saopštenje kompanije "Krušik" "urazumiti one koji svojim izjavama ugrožavaju rad kompanije", rekao da nije pročitao saopštenje u celini i da ne bi mogao da ga komentariše, osim ključne poruke koju je video, a to je da im je naneta velika šteta.

Naveo je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom otvaranja Ipsilon kraka kod Subotice, da će se u narednih desetak dana sastati sa predstavnicima namenske industrije Srbije.

"Naneli su veliku štetu Srbiji, Valjevu, Krušiku. Moraćemo da se borimo, da podižemo Srbiju, vojnu industriju, da zaštitimo 11.000 radnika i da guramo Srbiju napred", rekao je Vučić.

Holding kompanija "Krušik" saopštila je juče da su navodi o takozvanim zloupotrebama u "Krušiku" naneli najveću štetu upravo kompaniji i apelovala na javnost i medije da poslovanje i kontrolu poslovanja prepuste nadležnim organima i institucijama, a fabriku ne koriste za dnevno-političke razmirice i lične promocije.

"Plate nikad nisu bile više"

Na izjavu Dragana Đilasa da su plate u Srbiji, posebno lekara, male i da će se to promeniti šest meseci po "padu "Vučića", predsednik Srbije odgovorio je da su plate lekara opšte prakse i specijalista, bez minulog rada i dežurstava, sada između 77.000 i 97.000 dinara.

Građani, dakle, mogu i to da izaberu, kaže Vučić, ali ne veruje, napominje, da će izabrati tu politiku.

Rekao je da su plate lekara za 35 odsto više nego što je bilo u Đilasovo vreme.

"To (povećanje) ne možete da napravite za šest meseci. Potrebne su godine da počistite tajkunski način vladanja zemljom, lopovluke i mnogo neznanja koje su ostavili iza sebe", rekao je Vučić.

"Da nemate planove da uništite Republiku Srpsku" 

Upitan kako vidi reagovanja iz BiH da Strategija može da naruši odnose dve države, Vučić je podsetio da je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, pre tri dana rekao da je, što se njega tiče, Kosovo nezavisno i da je to završena priča.

To se ne radi, posebno ako ste u BiH, koja nije priznala Kosovo, podvukao je predsednik Srbije.

"Prećutao sam to, reč nisam rekao. A, mi u Strategiji imamo da je naš posao da čuvamo i pomognemo očuvanje RS u okviru BiH. Šta vam tu smeta? Je l' imate neke planove da uništite RS? Je l' to problem, što ćemo da čuvamo Dejtonski sporazum", upitao je Vučić.

Poručio je da niko nije rekao da RS treba da se ujedinjuje sa Srbijom, već je samo rečeno da se očuva RS u okviru BiH.

"Pastor je most prema Orbanu" 

Predsednik je izjavio da je prezadovoljan saradnjom SNS i SVM, jer su te dve stranke uspele mnogo toga zajednički da urade na korist građana, te dodao da je predsednik SVM Ištvan Pastor bio "most" prema mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Predsednik je primetio da je Pastor, pre svega, bio most prema Orbanu, zahvaljujući čemu su se približili Srbija i Mađarska.

"I ne samo da ih priblžimom već da osećamo iskreno prijateljstvo. Gde god odem, oni koji su uvek na strani Srbije i srpskog naroda su uvek Mađarska, Viktor Orban i Peter Sijarto", rekao je Vučić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару