Lutovac: DS razumeo poruke građana

Predsedik DS-a Zoran Lutovac je na obeležavanju 29 godina od obnove rada stranke poručio da je uslov postojanja i opstajanja DS-a da državu Srbiju vrati od onih koji su je uzurpirali i strpljivo i uporno je ruše – građanima i demokratiji.

Na današnji dan 3. februara 1990. održana je izborna skupština DS-a na kojoj je za prvog predsednika izabran Dragoljub Mićunović, koji kako je rečeno na skupu, nije mogao da prisustvuje.

Lutovac je izjavio da DS ima na šta da se ponosno osvrne, ali da nije vreme za sećanja i nostalgiju.

"Svi napori za stvaranje normalne demokratske države uništeni su za sedam godina vlasti onih bivših koji se prave da su budući jer su promenili automobile, odela i keravate i stavili naočare, a uništavanje države je jedino gde su pokazali efikasnost", rekao je Lutovac.

Prema njegovim rečima, država je uzurpirana od male grupe ljudi, odnosno jednog čoveka.

"U Srbiji danas ne funkcioniše nijedna institucija, spoljna i unutrašnja politika, istrage i presude, uređivanje medija, a posebno tokovi novca vode se iz jednog centra, koji nije državni, već lični, porodični i partijski", ukazao je predsednik DS-a.

Lutovac je upozorio da se interes te male grupe lažno prikazuje kao interes države, a iza krupnih reči krije se, kaže, njihov krupni biznis.

U Srbiji gore automobili i kuće njenih časnih građana, naveo je Lutovac i upitao: "Hoćemo li da gasimo vatru? Ili da se raspravljamo kako ili međusobno da se raspravljamo ko je kriv?".

Navodeći da je za DS jasan put Srbije - u Evropu, Lutovac je istakao da nije za suludi prokjekat stabilokratije, jer Srbija ne želi da bude stabilna u autokratiji i siromaštvu.

Poručio je građanima da je DS razumeo njihove poruke.

Potpuno podržavajući građanski protest, DS učestvuje u njemu svim svojim snagama, spreman da mu služi, ali i da ga zajedno s partnerima vodi, poručio je lider DS-a, kao jedan od osnivača Saveza za Srbiju.

Predočio je da je DS pristupio izradi Sporazuma s narodom i poručio opozicionim strankama da su otvoreni za saradnju uz minimum zajedničkih ciljeva: "Spremni smo da prevaziđemo razlike i na saradnju, čuvajući identitet DS-a".

Članica Demokratske omladine Danica Nenadović pozvala je mlade ljude da se pridruže u kreiranju uslova za normalan život i državu.

Kako je rečeno, u ovoj godini DS slavi 100 godina od osnivanja, a za 29 godina od obnove rada, DS je imao sedam predsednika.

Današnjem skupu prisustvovali su i bivši predsednici Boris Tadić, Dragan Đilas i Dragan Šutanovac, a za Bojana Pajtića je rečeno da je u inostranstvu.

U sedištu Gradskog odbora DS-a, organizovana je izložba fotografija na kojima je prikazan istorijat borbe za demokratizaciju društva i države čiji je nosilac bio DS.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару