Vučić započeo posetu Turskoj, dočekao ga Erdogan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je posle podne u Istanbul, gde je započeo dvodnevnu posetu Turskoj. Njega je na aerodromu, uz vojne počasti, dočekao predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, na čiji poziv boravi u ovoj zemlji.

U delegaciji Srbije koju predvodi šef države su ministri Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Predsednik Vučić i Erdogan prisustvovao je u Istanbulu Poslovnom forumu u organizaciji Odbora za ekonomske odnose Turske.

Na forumu su se, pored dvojice predsednika, prisutnima obratili i predsednik Odbora za spoljne ekonomske odnose Turske Omer Džihad Vardan, ministar privrede Turske Nihad Zajbečki, kao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

U ponedeljak će predsednik Vučić boraviti u Ankari, gde će najpre položiti venac ispred mauzoleja Mustafi Kemalu Ataturku.

Potom će se sastati u Narodnoj skupštini Turske sa predsednikom parlamenta Ismailom Kahramanom.

Zatim je predviđeno polaganje cveća stradalima tokom neuspelog puča 2016. godine u pratnji predsednika turskog parlamenta.

Predsednik Srbije potom će se sastati sa svojim turskim kolegom u Predsedničkoj palati, gde će prvo imati sastanak u četiri oka, tokom kojeg će ministri imati bilateralne susrete, a zatim će biti održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje i potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Predsednici Vučić i Erdogan će se posle sastanka obratiti medijima, a šef turske države će u čast svog gosta iz Srbije prirediti svečanu večeru.

"U okviru posete biće održan i prvi sastanak Visokog saveta za saradnju Turske i Srbije. Na sastancima će se, takođe, razgovarati i o bilateralnim odnosima Srbije i Turske koji će doprineti regionu, kao i koracima koje treba preduzeti da bi se oni ojačali", navedeno je u saopštenju iz turskog Predsedništva.

Razvoj situacije na regionalnom i međunarodnom nivou takođe će biti na dnevnom redu.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару