SNS: Ispitati zakonske mogućnosti objavljivanja ugovora sa "Fijatom"

Srpska napredna stranka pozvala je Vladu Srbije da nanovo ispita da li postoji ikakva zakonska mogućnost da javno objavi ugovor sa "Fijatom".

"Verujemo da bi građani bili šokirani kada bi imali priliku da vide sadržinu ugovora, odnosno ono šta je Boris Tadić, najgori prevarant, lično dogovorio sa ''Fijatom''", navodi se u saopštenju SNS-a.

Naprednjaci za Tadića kažu da je "neprevaziđeni lažov", koji nastavlja da u svom maniru obmanjuje građane Srbije, iako odlično zna da Vlada Srbije ne može da objavi ugovor.

"Tadić zna da je objavljivanje ugovora njegov raskidni uslov, a njegova tajnost, sve ono što je Tadić dogovorio sa italijanskom stranom, obavezujući uslov za postojanje i provođenje ugovora u delo", navodi se u saopštenju nakon konferencije ze novinare Borisa Tadića.

Potom se ponovo oglasio Tadić koji je demantovao da je tražio objavljivanje ugovora s "Fijatom".

"Mene nazivate lažovom, dok iznosite notorne laži. Dakle, nisam tražio da se objavi ugovor sa Fijatom, već da se započnu pregovori o objavljivanju ugovora, kako bi javnost bila upućena u detalje tog ugovora i kako bi se konačno prekinulo sa spekulacijama, kojima sve vreme manipulišete", naveo je Tadić u saopštenju.

SNS je izdao novo saopštenje u kome je poručio Tadiću da "nije dovoljno što je lično ugovorio raskidni uslov u slučaju objavljivanja ugovora sa Fijatom, nego sada kritikuje Vladu Srbije i traži da ispravi štetne posledice njegovog direktnog pregovaranja".

SNS u saopštenju navodi da "bezobrazluku Tadića, koji je svojim politikanstvom i katastrofalnom politikom doveo Srbiju na ivicu bankrota, nema kraja, kao i da zbog njega građani ni dan danas ne mogu saznati šta je potpisao sa italijanskom stranom".

"Poručujemo Borisu Tadiću, demagogu svetskih razmera, da, pre nego što se sledeći put javi, barem izvini građanima Srbije zbog štetočinske politike koju je vodio i njenih posledica zbog kojih i danas ispaštaju", navodi se u odgovoru SNS-a.

SNS Šabiću: Nije pristojno lagati

Srpska napredna stranka poručila je Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću da "nije pristojno lagati" i da je "sramota što on, javni funkcioner, koga plaćaju svi građani Srbije iz svog džepa, vređa svakoga ko nije pripadnik starog-novog DOS-a".

Iz SNS kažu da, kada Poverenik već pominje predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković, nesporno je da je ona, "za razliku od njega, izvanredan pravnik", koji danas dostojanstveno predstavlja Narodnu skupštinu, kao što "nekadašnji član i funkcioner SNS Bratislav Gašić nije lažov i ne krije odakle je došao na čelo BIA", "za razliku od Šabića, koji pokušava da sakrije svoje političko angažovanje".

Šabić je, povodom poziva predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da podnese ostavku, ranije izjavio da na to gleda kao na pritisak na nezavisnu instituciju.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару