Читај ми!

Rašković Ivić: Tačka na rasipanje stranke

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić uverena je da je današnjom sednicom Glavnog odbora stavljena tačka na rasipanje članstva stanke, koju su, dodala je, pojačali novi potpredsednici Dragan Maršićanin i Goran Bulajić.

"Danas je DSS pobedio sve one koji su hteli da je oslabe, da je pocepaju i pretvore u privezak Aleksandra Vučića", rekla je Rašković Ivić Tanjugu.

Rašković Ivić je dodala da je GO jednoglasno potvrdio odluke Predsedništva o razrešenju Andreje Mladenovića dužnosti predsednika Izvršnog odbora i o izboru Dejana Šulkića.

Glavni odbor je, pored potpredsednika, izabrao i tri nova člana Predsedništva - profesora Miodraga Dimitrijevića, direktorku Centra za geostrateške studije Draganu Trifković i jednog od osnivača i bivšeg direktora DSS Miloša Radulovića.

Radulović je napustio stranku sa Vojislavom Koštunicom, ali je rešio da se vrati, rekla je Rašković Ivić.

"To su sjajni ljudi koji predstavljaju veliko i dobro pojačanje radu DSS-a", rekla je Rašković Ivić.

Predsednica DSS-a je navela da je sednica Glavnog odbora protekla u izvanrednoj atmosferi, da nije bilo tenzija i da se videlo jedinstvo u DSS-u.

Na sednici se medijima obratio Nenad Todorović, koji tvrdi da je kao član Glavnog odbora pre nedelju dana pozvan na sednicu, ali da mu je obezbeđenje danas zabranilo da uđe u salu jer je izbrisan iz evidencije stranke.

Slično se dogodilo još trojici članova Glavnog odbora, rekao je Todorović Tanjugu i dodao da nije uspeo da dobije objašnjenje kad je i zašto izbrisan iz stranke.

Sanda Rašković Ivić je odgovorila da oni nisu više članovi DSS-a i da pripadaju drugoj političkoj organizaciji, te da zato, po Statutu stranke, ne mogu biti članovi partije.

"Mi nećemo da gajimo Šojiće u svojim redovima i to četvoro Šojića nisu mogli da uđu u salu jer nisu članovi stranke", rekla je Rašković Ivić.

Predsednica DSS-a je dodala da postoje dokumenta u stranci koja potvrđuju da su oni izbrisani iz članstva stranke odlukom Izvršnog odbora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару