Читај ми!

Prioritet uvođenje reda u javnim preduzećima

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je Vlada dala svoj maksimum da unapredi kvalitet života građana i najavio da će prioritet ministarstva na čijem je čelu biti uvođenje reda u javnim preduzećima i energetskom sektoru.

"Prvih 100 dana rada Vlade obeležila je borba protiv katastrofalnih poplava koje su zadesile zemlju. Ubeđen sam da smo na tom planu dali sve od sebe i učinili sve da u kataklizmičnim uslovima sačuvamo život u Srbiji", rekao je Antić u Bačkom Gradištu, gde su predstavljeni rezultati prvih 100 dana rada Vlade, prenosi Tanjug.

Antić je, govoreći o radu svog ministarstva, istakao tri stvari, a pre svega Nacrt novog zakona o energetici i plan restrukturiranja "Srbijagasa", koji se trenutno nalaze na oceni usklađenosti u Energetskoj zajednici, Evropskoj komisiji u Briselu.

"Podsećam da je Srbija, kad je energetika u pitanju, najviše iskoračila u pravcu pristupanja EU. Restrukturiranje "Srbijagasa" je stavka koja je dugo na dnevnom redu i mi smo konačno uspeli da napravimo jedan plan i očekujem da će biti pozitivno ocenjen od strane Energetske zajednice, te da će to pitanje konačno biti skinuto sa dnevnog reda", rekao je Antić.

On je naveo da je u vreme poplava energetski sistem bio najviše ugrožen, ali da su sačuvani najznačajniji proizvodni objekti koji su bili u nekim momentima u kritičnim situacijama.

"Uspeli smo da brzo oporavimo one kapacitete koji su bili ugroženi i da uspostavimo proizvodnju uglja, a u prvoj polovini avgusta ona će dostići 70.000 tona dnevno iz Kolubare, što je veliki uspeh", rekao je Antić.

Zaključio je da će u narednom periodu prioritet Ministarstva rudarstva i energetike biti uvođenje reda u javnim preduzećima i energetskom sektoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару