Dinkić: Potrebne fabrike za preradu hrane

Država, umesto politike stezanja kaiša, mora da pomogne da se u svim regionima izgrade nove ili modernizuju postojeće fabrike za preradu hrane, rekao lider URS-a Mlađan Dinkić.

Predsednik URS-a Mlađan Dinkić izjavio je da država, umesto politike stezanja kaiša, mora da pomogne da se u svim regionima izgrade nove ili modernizuju postojeće fabrike za preradu hrane.

"Pre četiri godine pomogli smo da se obnovi proizvodnja u 'Budimki', prošle godine je proradio 'Džervin' u Knjaževcu, a sada treba da pokrenemo 'Srbijanku' u Valjevu, 'Mitros' u Sremskoj Mitrovici i sve druge potencijale srpske prehrambene industrije", rekao je Dinkić prilikom obilaska fabrike "Budimka" u Požegi.

On je, kako prenosi URS u saopštenju, rekao da u fabrici "Budimka" sada radi 100 radnika, ali da sigurnost ima i nekoliko stotina poljoprivrednika koji prodaju jagode i breskve toj fabrici.

"Takve fabrike treba izgraditi u svim regionima, da Srbija prerađuje hranu i da bude dobro i Srbiji i poljoprivrednicima", istakao je Dinkić.

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije izjavio je danas u Kraljevu da je teško poverovati u vesti sa biznis foruma na Kopaoniku o "rupi u budžetu".

"Ne mogu da verujem šta čitam, uveli su solidarni porez, smanjili plate lekarima, profesorima, povećali PDV na hranu, a sad kažu - rekordna rupa u budžetu", rekao je Dinkić na predizbornom skupu u Kraljevu.

On je naveo da Fiskalni savet navodi da će ove godine rupa u budžetu biti rekordna - sedam do osam odsto i da su ove godine prihodi u budžetu bili sedam odsto manji nego pre godinu dana kada je Dinkić bio ministar.

Lider URS-a je u Kraljevu istakao da "stezanja kaiša znači manje prihoda u budžetu".

"Stezanje kaiša u budžetu znači manje prihoda u budžetu, jer kad narod nema para - ne može da troši, onda i državna kasa nema para i ja ne znam koliko stabilizacionih programa u Srbiji treba da propadne na isti način, a pet ih propalo za pet godina i sve se ponavlja, kažu da se steže kaiš zato što ovo nije bilo dovoljno", rekao je Dinkić.

On je naveo primer Grčke u kojoj je slična situacija proizvela ukidanje trinaeste penzije.

"Ovde u Srbiji nikada nije ni bilo trinaeste penzije, nego su i ovih dvanaest počeli da smanjuju, pa penzioneri ne mogu da kupe ono što su mogli ranije", kazao je Dinkić.

On je poručio da se Fabrika vagona i "Magnohrom" mogu revitalizovati dovođenjem ozbiljnih investitora.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару