Читај ми!

Vulin: Srbija ne sme da bude bezosećajna

Pokret socijalista smatra privatizaciju uzrokom zla, koja je napravila 800.000 nezaposlenih, Miškoviće, sirotinju i beznađe - poručio lider PS-a Aleksandar Vulin. Bez bratstva, jednakosti i slobode ne možemo se nadati da ćemo trajati, poručio Vulin.

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je da je neophodno menjati društvo i da Srbija ne može da bude bezosećajna, hladna i na strani onih koju su je opljačkali.

Vulin je, na izbornoj konferenciji opštinskog odbora PS Novi Beograd, istakao da ova stranka smatra privatizaciju uzrokom zla u Srbiji, koji je napravio 800.000 nezaposlenih, Miškoviće, sirotinju i beznađe.

"Mi smo na vlasti ni dve godine, ali razumemo i vidimo da radničko dete mora da ima pravo da postane lekar i general. Četrnaest godina su mu to pravo uskraćivali ukidajući besplatno školovanje, pravo na rad njegovih roditelja", podvukao je Vulin, rekavši da je PS na strani radnika, i da je razlog njegovog postojanja da svedoči o tom pravu.

"Uvek smo sa ponosom nosili ideju levice, bratstva, ravnopravnosti i slobode. Postojimo da bi neko imao hrabrosti i prava da svih godina govori da je bratstvo, jednakost i sloboda razlog postojanja društva. Bez ove tri reči kako se možemo nadati da ćemo trajati, a ne biti samo posvađana plemena", istakao je Vulin.

Pokret socijalista je, prema njegovim rečim autentična borbena levica, koja će se zalagati za zakon o obaveznom sindikalnom organizovanju.

"Kada budemo imali jak sindikat imaćemo državu koja će brinuti o radniku. Dok imamo korumpirane, rascepkane sindikate nećemo imati državu koju je briga za radnike", poručio je Vulin.

Takođe je rekao da je neophodno usvojiti i zakon o boračkim pravima, jer se ne smeju zaboraviti oni koji su se borili za ovu državu.

Govoreći o svojoj državnoj funkciji rekao je da se ne može govoriti o Kosovu i Metohiji iz ugla levice ili desnice.

"Ko to radi taj ništa nije naučio. Na Kosovu imate samo Srbe koji se grčevito, dosledno bore za pravo da opstanu", naglasio je Vulin, dodajući da na Kosovu i Metohiji niti može niti hoće da govori kao levičar ili predstavnik ove ideološke formacije.

Pokret socijalista nikada ne zanemaruje svoju naciju i očekuje od svakog čoveka da bude ponosan na svoje nasleđe, kazao je Vulin.

Pred nama su, kako je ocenio, teška vučja vremena, ali i ne smemo da postanemo vukovi jedni prema drugima.

Na izbornoj konferenciji za predsednika Opštinskog odbora PS Novi Beograd izabran je Dragan Stević.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару