Читај ми!

Vučić: Moguće da se svi ujedine protiv SNS-a

Može se dogoditi da se svi nakon 17. marta ujedine protiv SNS-a u pokušaju da vrate stvari na staro, kaže Aleksandar Vučić. Lider SNS-a ističe da će Srbija očuvati stabilnost i da se neće suočiti s protestima.

Srpska napredna stranka odlučna je da nastavi reforme uprkos tome što se može dogoditi da se svi drugi nakon 17. marta ujedine protiv SNS-a u pokušaju da vrate stvari na staro, rekao je lider SNS-a Aleksandar Vučić uz poruku da će o tome ipak odlučivati građani.

"Znam da je moguće da se svi ujedine, i to 17. marta, pošto nisu sigurni kakvi će rezultati biti. Ako zajedno dobiju nešto veću podršku od SNS-a, možda će se ujediniti i pokušaju da stvari vrate na staro, ali građani konačno donose odluku kakvu vlast žele na izborima", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

SNS će nastaviti reforme jače i snažnije, nasuprot pojedinim političarima "od kojih slušamo bajke da će rak izlečiti žele bombonama", dodao je Vučić.

"Nemam ništa protiv toga, ne uzbuđujem se posebno zbog toga i znam da je moguće da se svi oni ujedine", rekao je Vučić.

Naglasivši da je najvažniji zadatak da se izleči srpska ekonomija i da se napravi dobar investicioni ambijent, kao i da je uveren da će Srbija u tome uspeti uz teške i snažne reforme, Vučić je ponovio da je potrebno da se reforme sprovedu do kraja juna, do kada je planirano usvajanje 21 zakona, a da će među prioritetima biti rešavanje problema preduzeća u restrukturiranju, kako je to urađeno sa FAP-om i "Ikarbusom".

Nacionalni prioritetni plan, kako je rekao, podrazumeva dalji razvoj automobilske industrije, poljoprivrede i IT sektora, čime bi se stvorili uslovi da se u Srbiji živi bolje.

"Mislim da ćemo uspeti da se u Srbiji živi bolje. Mislim da možemo od zemlje da napravimo bolje mesto za život, a to zavisi od nas, hoćemo li biti džangrizavi i skidati glave onima koji štrče po pameti", rekao je Vučić.

Upitan da li će i kad Srbija moći da obezbedi lečenje dece obolele od retkih bolesti, a ne da njihovo lečenje zavise od SMS poruka i pomoći građana, Vučić je rekao da se nada da će Srbija imati toliko zdravu ekonomiju da ubuduće ulaganje u zdravstvo neće predstavljati takav problem, ali da ne može da kaže da će to biti rešeno za mesec ili dva, već u godinama koje dolaze.

"Do tada moramo da pokažemo veću solidarnost i odgovornost", rekao je Vučić i naveo da se ne postavlja pitanje kako da se taj problem reši, jer bi on želeo da se to već sutra desi, već je reč o tome hoće li zemlja imati ekonomiju i zaposlene koji to mogu da izdrže.

"Ne mogu da kažem da će svi problemi biti rešeni za mesec dana", rekao je Vučić.

On je ponovio da izbori neće uticati na pregovore Beograda i Prištine, da će se razgovori nastaviti, istina, uz mnogo teškoća i muka, ali da se mora raditi na rešavanju tog problema.

"Ne očekujem proteste u Srbiji"

Lider SNS-a Aleksandar Vučić uveren je da će Srbija očuvati stabilnost i da se neće suočiti s protestima građana, kako se to dogodilo u zemljama u okruženju, uz obećanje da će se država boriti za bolju ekonomiju onako kako se bori protiv korupcije i kriminala.

"Činjenica je da su Srbi mudriji nego ranije, to ne govorim zbog sebe i zbog izbora koje smo raspisali, to govorim zbog naše zemlje", rekao je Vučić ocenivši da je Srbija u proteklih godinu i po dana napredovala u političkoj stabilnosti.

Komentarišući izjavu zamenika predsednika URS-a Veroljuba Stevanovića da će se Srbija suočiti s građanskim protestima ako SNS pobedi na izborima, Vučić je rekao da je narod taj koji odlučuje.

"Imamo izbore pa neka građani kažu da li su zadovoljni ili ne i koga žele da ih predvodi", rekao je Vučić.

"Situacija u Srbiji nije nimalo ružičasta, veoma je teška, što ja ne krijem od naroda, ali obećavam da će se država, onako kako se bori protiv korupcije i kriminala, boriti i za bolju ekonomiju i privredu", rekao je Vučić.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару