Koštunica: Staviti tačku na evrointegracije

Lider DSS-a Vojislav Koštunica poručio je da će građani na izborima morati da izaberu između evrofanatizma SNS-a i slobodne Srbije koja se temelji na vojnoj i političkoj neutralnosti.

Demoraktska stranka Srbije započela je zbornu kampanju predstavljanjem "Programa razvoja Srbije do 2014. do 2019 - ekonomija političke neutralnosti".

Lider DSS-a Vojislav Koštunica poručio je da će građani na izborima morati da izaberu između evrofanatizma SNS i slobodne Srbije koja se temelji na vojnoj i političkoj neutralnosti.

"SNS je danas najodgovornija što je u Srbiji zavladao evrofanatički duh poslušnosti prema Briselu. Zato mi pozivamo građane da izaberu između evrofanatizma SNS i slobodne Srbije koja se temelji na vojnoj i političkoj neutralnosti", rekao je Koštunica.

Krajnje je vreme, dodao je Koštunica na skupu u Beogradu na kojem je DSS započela kampanju, da Srbija prekine "pogubnu politiku evropskih integracija".

Lider DSS-a poručio je da ta stranka na predstojeće izbore jedina izlazi sa konkretnim ekonomskim programom i razvojem Srbije u narednih pet godina i da on polazi od toga da je moguć oporavak zemlje u osloncu na našu privredu a ne na "briselsku birokatiju".

Prema njegovim rečima, u osnovi programa je saradnja sa svima, dodajući da je cilj Srbije povezivanja ekonomske, političke i vojne neutralnosti - sloboda.

"U osnovi našeg državotvornog programa je sloboda Srbije kao države, njenih građana i ekonomija... Ulaskom u NATO i EU Srbija bi tu slobodu izgubila", rekao je Koštunica.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Koštunica je rekao da je ova vlast uništila sve institucije na KiM i da se nastavlja "rasparčavanje državne celine Srbije" kao i da se izvrgavaju ruglu tradicionalne i moralne vrednosti, za šta su, kako je naveo, krivci EU i političke stranke koje bespogovorno slede evropske integracije.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nanosi ogromnu štetu našoj zemlji, rekao je Koštunica, navodeći primer da je u 2008. godini od carine naplaćeno 800 miliona evra, a pet godina kasnije naplata je smanjena za trećinu.

Prema njegovim rečima, štetu Srbiji će napraviti i ukoliko se nastavljanjem evropskih integracija ne sačuva Sporazum o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom.

Potpredsednik DSS-a Nenad Popović, govoreći o Programu za razvoj Srbije, rekao je da taj program Srbiju vodi na pravi put, ističući da je poljoprivreda jedna od najvećih šansi za zapošljavanje građana Srbije.

Međutim, kako je dodao, oporavka srpske poljoprivrede nema sve dok se primenjuje SSP.

Popović je rekao i da se ta stranka protivi zakonu koji će omogućiti stranim državljanima da kupuju zemljište u Srbiji.

"Mi nećemo dati srpsku zemlju nikome", poručio je Popović, najavljujući da će, ukoliko ta stranka dođe na vlast, formirati kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom.

Prema njegovim rečima, šansa Srbije je tržište upravo ove zemlje, te da Srbija zbog evropskih integracija ne bi smela da ugrozi Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару