Читај ми!

Popović: Investitorima povoljno zemljište

Plan DSS-a je da investitorima po najboljim mogućim uslovima ponudi zemljište na Obrenovačkom putu kod Ostružnice, kao i uz obilaznicu i autoput koji bi unutar industrijskih zona otvarali nova radna mesta, kaže kandidat DSS-a za gradonačelnika Aleksandar Popović.

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je da je plan DSS-a da investitorima po najboljim mogućim uslovima ponudi zemljište na Obrenovačkom putu kod beogradskog naselja Ostružnica, kao i uz obilaznicu i autoput koji bi unutar industrijskih zona otvarali nova radna mesta.

"Pokušali bi po bolonjskom principu da klasterizujemo mala i srednja preduzeća u ovim industrijskim zonama, da budu grupisana preduzeća koja se bave sličnim delatnostima. Otvaranjem industrijskih zona, sa jedne strane, privukli bismo kapital i otvorili nova radna mesta, a sa druge strane, zahvaljujući postojećoj infrastrukturi, smanjili transport kroz Beograd, saobraćajne gužve i zagađenje vazduha", istakao je Popović.

On je rekao da je želja DSS-a da se u Beogradu otvori intermodalni logistički centar, gde bi se vršio pretovar kontejnera sa brodova na kamione i vozove i obrnuto. Na taj način iskoristio bi se položaj Beograda koji bi postao robno-transportni centar istočne Evrope, saopšteno je iz DSS-a.

Prema njegovim rečima, investicija bi se za pet do sedam godina isplatila, a zaposlilo bi se više od 1.000 ljudi.

"I za ove i za mnoge druge projekte, potrebna je bolja koordinacija gradskih i republičkih vlasti, koja je do sada često nedostajala", rekao je Popović.

Nosilac liste DSS-a na pokrajinskim izborima za Vojvodinu Siniša Kovačević položio je vence na Spomen groblju u Sremskoj Mitrovici i izrazio nadu da će konfesionalne i nacionalne razmirice unutar Vojvodine zauvek ostati stvar prošlosti.

"Ali da bi budućnost upravo bila takva potrebno je otkloniti sve istorijske, moralne i pravne nedoumice vezane za bilo koje i bilo čije nepočinstvo u Vojvodini. A da bi se to ostvarilo, mora se promeniti vlast, njome moraju upravljati ljudi koji je vole i razumeju", rekao je nosilac liste DSS-a za Vojvodinu.

Nakon polaganja venaca na mestu gde su ustaše za nepune četiri godine ubile 8.000 građana Srema, Kovačević je rekao da su tu pre 71 godinu počele užasne egzekucije nad civilnim stanovništvom, a osnovni motiv bio je ili pripadnost pokretu otpora ili drugoj veri i naciji.

четвртак, 01. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару