Читај ми!

SNS: Plan i odgovornost za nove investicije

Posetom bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija SNS je dokazala da je moguće dovesti u Srbiju uticajne ljude iz celog sveta i nove investitore, samo ako postoje konkretni planovi i ako se ima dovoljno odgovornosti prema građanima, rekla je funkcionerka te stranke Zorana Mihajlović.

Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović rekla je da je ta stranka posetom bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija dokazala da je moguće dovesti u Srbiju uticajne ljude iz celog sveta i nove investitore, samo ako postoje konkretni planovi i ako se ima dovoljno odgovornosti prema građanima.

Mihajlovićeva je, navodi se u saopštenju SNS, rekla da je Đulijani tokom svoje posete Srbiji potvrdio ono o čemu SNS sve vreme govori, a to je da ukoliko se želi privlačenje novih investicija, mora se stvoriti daleko povoljnija poslovna atmosfera.

"Moramo imati 'One Stop Shop', koji je SNS promovisala pod nazivom Kancelarija za brzi odgovor, kako bi se dozvole dobijale u što kraćem roku, moramo smanjiti birokratsku proceduru. Ukoliko smanjimo birokratiju, smanjiće se i korupcija, a investitori će doći- što znači i otvaranje novih radnih mesta" rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, Srbija je izgubila već četiri godine i ne sme dozvoliti da izgubi još četiri "na reciklirana obećanja Demokratske stranke".

Mihajlovićeva je poručila da će se "od prvog dana svog mandata" SNS obračunati sa korupcijom da bi omogućila dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

"Kao što je gradonačelnik Đulijani rekao, korupcija se može uništiti samo ako postoji rešenost sa vrha, a Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić su spremni da se upuste u taj posao počevši od prvog dana svog mandata, rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju.

Đulijani je boravio juče u privatnoj poseti Beogradu, na poziv SNS, koja mu je predstavila planove za razvoj Beograda i Srbije.

Predsednik Gradskog odbora Beograda Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović kritikovao je vlast u Beogradu što nije umela da iskoristi posetu bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Djulijanija već je njemu i potencijalnim investitorima pokazala da nisu dobrodošli.

Stefanović je novinarima rekao da jedan od "najtežih spinova" DS-a dolazi u trenuku kada je "Beograd postavljen na svetsku mapu dolaskom Đulijanija".

"To je skandalozna poruka koju vlast upućuje svetu i potencijalnim investitorima, svim ljudima koji znaju ko je Rudolf Đulijani koji posluje u velikom broju zemalja pokazujući im kako da pobede korupciju, unaprede borbu protiv ogromne birokratije i kako da privuku investitore", istakao je Stefanović.

Nikolić: Ubiću aždaju

Kandidat za predsednika Srbije Srpske napredne snage Tomislav Nikolić rekao je u Leskovcu da će sve majke primati dečiji dodatak ukoliko na izborima pobedi kolaicija "Pokrenimo Srbiju", koju predvodi SNS.

"Svako dete u Srbiji će imati dečiji dodatak. Baš me briga da li njegova majka radi li ne i da li je bogata", rekao je Nikolić pred više od hiljadu građana u centralnom leskovačkom parku.

Lider SNS-a, kog su dočekali i ispratili trubači, rekao je da će 6. maja, na dan izbora "ubiti aždaju".

"Ako treba, 6. maja uzeću i koplje u ruke, samo da ubijem ovu aždaju", poručio je i dobio veliki aplauz.

Dodao je da će Srbiju voditi kao Karađorđe i Miloš Obrenović.

"Kada budem postao predsednik, u Srbiji hoću da postanem Karađorđe i pohapsim sve kriminalce, a u svetu kao Miloš Obrenović. Moraću sve da progutam, da vi ne morate da se ponižavate", naglasio je Nikolić.

Na mitingu je govorio i potresednik Pokreta snaga Srbije Dragomir Karić, a pre i posle mitinga okupljene je zabavljala pevačica Maja Nikolić, koja je rekla novinarima da je u Srbiji sve stalo i da ona kao samohrana majka nema posla, te da na skupovima SNS peva besplatno.

четвртак, 01. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару