Читај ми!

Požari na Troglavu kod Kraljeva i u kanjonu reke Uvac

U gašenju požara koji je izbio pre osam dana na planini Troglav, iznad mesta Bogutovac u Ibarskoj klisuri, kod Kraljeva, i danas je uključena helikopterska jedinica MUP-a Srbije sa helikopterima "kamov" i "super puma" kako bi se zaustavilo dalje širenje vatre.

Na terenu je 45 vatrogasaca spasilaca i radnika Javnog preduzeća "Srbijašume" sa 30 vatrogasnih vozila. Vatra je zahvatila oko 150 hektara površina sa niskim rastinjem i šumom.

"Veći deo požara je stavljen pod kontrolom i spašena je obližnja gusta četinarska šuma. Očekuje se da će požar koji se prethodne noći proširio ka vrhovima Troglava, daleko od naselja, biti lokalizovan u toku dana zahvaljujući intervenciji helikopterskih jedinica", rekao je za RTS pukovnik policije i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Dejan Seizović.

Helikopteri su tokom prethodnog dana gašenja požara izbacili 25 kubika vode.

Podsetimo, juče su oko 14 časova potpuno lokalizovani požari u aranđelovačkim selima Darosava i Garaši, gde su u gašenju takođe pomagali helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.

Požar i u kanjonu Uvca

Zbog požara koji je pre dva dana izbio na nepristupačnim stenama sa pribojske strane kanjona reke Uvac, deo Zlatibora obavijen je gustim dimom.

Požar je zahvatio nekoliko desetina hektara slojeva suve trave i niskog rastinja u mešovitoj šumi na drugoj obali reke, preko puta manastira Dubrava .

U tom području nema kuća, a vatrogasne ekipe su na terenu i zbog nepristupačnog terena kanjona ne mogu da stignu do mesta požara.

четвртак, 05. септембар 2024.
34° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару