Читај ми!

Dva radnika se utopila u kanalu pepelišta termoelektrane "Kolubara"

Dva radnika su se utopila u kanalu na deponiji pepela termoelektrane "Kolubara" u Velikim Crljenima. Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu utvrdio je tokom uviđaja da su nastradali radnici bili osposobljeni za bezbedan i zdrav rad, a da je do utapanja došlo iz za sada nepoznatih razloga. 

Nesreća se dogodila u prepodnevnim satima, u kanalu koji se nalazi u podnožju pepelišta termoelektrane "Kolubara" u Velikim Crljenima.

"Prema trenutnim informacijama, tragedija se dogodila dok su angažovani radnici kosili travu uz kanal", saopštio je EPS.

U pitanju su radnici firme "Agronom-kop", koja je angažovana na održavanju zelenih površina i saobraćajnica u termoelektrani.

Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu utvrdio je tokom uviđaja da su nastradali radnici bili osposobljeni za bezbedan i zdrav rad, a da je do utapanja došlo iz za sada nepoznatih razloga. 

Uviđaj je obavljen na mestu gde su stradala dva radnika angažovana na održavanju zelenih površina i saobraćajnica u termoelektrani (TE). 

Kako je saopšteno iz tužilaštva, utvrđeno je da su se utopili rukovalac trimerom Z. J. (50) i poslovođa B. T. (69), u kanalu otpadnih voda Termoelektrane u Velikim Crljenima - deponija pepela, prilikom izvođenja radova na oplemenjivanju i nezi zelenih površina i saobraćajnica u krugu naselja i postrojenja Termoelektrane.

Kako se dodaje, izdat je nalog za obdukciju i toksikološko hemijsku analizu, kao i da se od navedenih preduzeća i preduzeća angažovanog za kontrolu bezbednosti i zdravlja na radu pribavi sva potrebna dokumentacija i da se izveštaj o navedenom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu na dalje postupanje", navodi se u saopštenju.

среда, 11. септембар 2024.
24° C

Коментари

Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?