Povređeno dete u saobraćajnoj nezgodi u Prilikama kod Ivanjice

Dete staro deset godina povređeno je u saobraćajnoj nezgodi u Prilikama kod Ivanjice. Dečak je zadobio povredu glave.

Povređeni dečak prvo je zbrinut u Zdravstvenom centru Užice, odakle je sanitetom prebačen za Beograd. Trenutno se nalazi u Urgentnom centru na intenzivnoj nezi i životno je ugrožen, saznaje RTS.

Žitelje Prilika uznemirila je saobraćajna nezgoda, a tvrde da već godinama ukazuju na problem koji ih ugrožava.

"Istrčalo je iza kombija, verovatno sestrica mu je prešla put, ono nije stiglo za sestricom. I tu je došlo do tog nesrećnog slučaja, kako da kažem. Vozač je koliko sam ja video pokušao da beži tamo levu stranu, međutim, vidite kako je ovde kod nas. Znakovi su u trnju, u granju, semafori ne rade, a ovde je gravitacija dece kad krenu u školu i trenutno sada u vreme naših malina. Znači, ne može narod da ide da kupi hleba, nego pošalje decu da kupi leba, jer nemamo radne snage, nema ovo", kaže Miro Rajković iz Prilika.

Direktor osnovne škole kaže da su zbog bezbednosti dece pokrenuli peticiju, koju su potpisali žitelji Prilika. Zbog toga su pre decenije realizovali jedan projekat.

"Gde su postavljene ograde, neki trepteći katadiopteri, usporivači, određene vrste. Sve je to uništeno. Semafor koji je radio, radio je svega godinu dana. On kažu da nema pravo da stoji na ovom putu. Tražili smo ležeći policajac i za njega kažu da stoji na magistralnom putu. Tražili smo da patrole policije sa radarom budu tu. Oni se pojavljivali, par puta, čim vozači vide da njih nema, naravno da voze brzo i bahato, kao i uvek", navodi Miladin Božović, direktor OŠ "Sreten Lazarević" Prilike.

Žitelji Prilika nadaju se da će se povređeni dečak oporaviti, a da će nadležni preduzeti korake kako bi se izbegle tragične posledice. A za početak raskresati rastinje, da bi znakovi bili uočljiviji.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи