Читај ми!

Kada se plazma vraća na rafove

Čega nema – još više nedostaje. Najtraženiji proizvod posebno u vreme slava, vraća se na rafove. Posle požara u kojem su početkom leta izgorele i proizvodne linije, dobra vest iz Požarevca – ponovo je počela proizvodnja "plazme", za koju nedelju stiže i u prodavnice.

Posle više od četiri meseca miris 'plazme' širi se pogonom. Na jedinoj liniji koju nije zahvatio požar, keks se ponovo pravi. Na prvi pogled – istog oblika, a na prvi zalogaj i istog ukusa.

"Moj osmeh vam govori da nama u 'Bambiju' ništa nije teško, kako je krenula proizvodnja 'plazme'“, kaže radnica Jelena Ristić.

Uz nju su generacije odrasle i gajile svoje bebe. Ni stariji joj ne odolevaju. Bez nje se na put ne ide, niti oporavlja od bolesti. To što je mesecima nema u prodaji pozicioniralo ju je kao jednu od glavnih tema na društvenim mrežama. Bilo je poruka podrške, spekulacija da je negde drugde ima, pa čak i nefer reklama.

Licitiralo se datumima i da li će se uopšte vratiti na police.

"Mogu da kažem da smo uspešno raščistili, sanirali sve posledice požara. Pokrenuli smo jedan deo proizvodnje u fabirici u Požarevcu, to je neoštećeni deo fabrike i jednu liniju smo prilagodili i počeli smo ovih dana proizvodnju u oblicima i proizvodima na koje smo navikli“, kaže Dragan Stajković, generalni direktor "Bambija".

"Iako je proizvodnja 'plazme' ponovo pokrenuta, to je tek trećina o ukupnog kapaciteta, tako da kada je vidite u prodavnici, kupite je da se zasladite, podelite je sa drugima, jer ćemo do punog kapciteta još malo pričekati“, kaže Aleksandra Stanković, novinarka RTS-a.

"Do prve polovine sledeće godine, moraćemo da imamo malo strpljenja i solidarnosti. Roba će se pojaviti uskoro u manjim količinama na tržištu. Pre mesec dana počeli smo izgradnju jedne lepe nove fabrike. Ona će se graditi u nekoliko faza. Prva faza će biti gotova na proleće iduće godine i očekujemo da ćemo time pokriti najveći deo tržišta", rekao je Stajković.

Pojavila se krajem 60-ih godina i postala verovatno najprodavaniji keks na jugoslovenskom tržištu. Jedan od pronalazača ukusa koji se prepoznaje širom regiona je i prvi školovani keksar Petar Tutavac.

субота, 16. новембар 2024.
4° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње