Читај ми!

Otvoren novi kineski tržni centar u Beogradu – uloženo 60 miliona evra, posao za hiljadu ljudi

Posle dve godine izgradnje, otvoren je novi kineski tržni centar u Beogradu. Investicija je vredna 60 miliona evra. Posao je dobilo hiljadu radnika.

Veće i lepše, tako ukratko izgleda "Evroazija", novi kineski tržni centar, koji se smestio u budućem središtu najvažnijih dešavanja – novog stadiona i Ekspo centra.

Kada se završi i druga faza projekta, na 24.000 kvadratnih metara biće oko 460 lokala sa pratećim sadržajima i parking prostorom, što ga čini najvećim i najmodernijim centrom kineske trgovine u Evropi.

"Budućnost je već stigla. Ovo je zlatna prilika za Srbiju, a takođe i za sve nas Kineze koji živimo u Srbiji. Radujem se što ću zajedno sa svima vama biti svedok budućnosti Srbije", poručuje Zou Đunvei, izvršni direktor "Evroazija trejd centra".

Novi tržni centar, rezultat je zajedničkog napora kineskih privrednika i uz podršku Vlade Srbije. 

"Ugovor o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije ide u dobrom pravcu. Trgovinska razmena raste, ali postoji potencijal za još bolje rezultate. Ovaj centar je podsticaj daljoj praktičnoj saradnji i učvršćivanju čeličnog prijateljstva dveju zemalja", kaže Nj. e. Li Ming, ambasador NR Kine u Beogradu.

I bezbednost i komfor

U nedelju je i prvi zvaničan let Beograd–Gvandžong, a do kraja godine avioni će povezati Beograd i Šangaj, što je treća linija iz Beograda do Kine.

"Mi smo mala zemlja i ponosni smo na saradnju i prijateljstvo sa NR Kinom. Zahvalni smo Vam zato što nas poštujete i prijateljstvo ne uslovljavate nikakvim političkim i drugim ustupcima, već se trudite da tradicionalno i dosledno poštujete naš teritorijalni integritet i interese naše republike", izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Novi tržni centar građen je po najvišim standardima bezbednosti i komfora za prodavce, odnosno vlasnike lokala i kupce.

Prema kineskom običaju za prosperitetnu državu i bezbednost građana, ostvarivanje želja i bolju budućnost valja nacrtati oči lavu. A malo i srpskog običaja – valja nešto kupiti, da posao krene.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи