Читај ми!

Vučić: Fabrika Linglonga u Zrenjaninu ubedljivo najveća grinfild investicija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Zrenjaninu, na ceremoniji pokretanja serijske proizvodnje guma u fabrici "Linglong", da je to ubedljivo najveća grinfild investicija ikada ostvarena u Srbiji, kao i da je već, u prvoj fazi, zaposleno više od 1.200 srpskih radnika. Ambasador Kine Li Ming istakao je da svečanost otvaranja fabrike simbolizuje dalje povezivanje interesa dve zemlje i unosi novi zamah u izgradnju zajednice kinesko-srpske budućnosti u novoj eri.

Predsednik Vučić je u Zrenjaninu prisustvovao svečanoj ceremoniji pokretanja serijske proizvodnje guma u kineskoj fabrici "Linglong".

"Čudesno je sve ovo što danas imamo u Zrenjaninu. Apsolutno čudesno. Da ovde provedemo mesec dana, bilo bi malo, bilo bi nedovoljno da opišem čudo koje smo stvorili. Stvorili su ga naši kineski prijatelji uz našu podršku", istakao je predsednik.

Vučić je naveo da se fabrika prostire na 370.000 metara kvadartnih pod kupolom, da je izgrađen sportski centar za radnike, restorani i drugi sadržaji.

"Ovo je ubedljivo najveća grinfild investicija ikada ostvarena na teritoriji Republike Srbije. Nikada ništa slično nismo imali", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u prvoj fazi već je zaposleno više od 1.200 srpskih radnika, dok će u drugoj fazi biti još 600.

Vučić je naveo i da je vrednost investicije "Linglonga" milijardu dolara.

Dodao je da će biti izgrađena i pruga od Pančeva preko Zrenjanina, kao i auto-put Beograd–Zrenjanin. 

"Uskoro krećemo u izgradnju pruge koja će ići 120 kilometara na sat, spajaće južni Banat sa Zrenjaninom, srednjim Banatom, severnim Banatom, produžiće se krak do Kikinde, ali i sa Severnobačkim okrugom sve do Subotice. A onda ćemo dodatno i posebno uvezivati Pančevo sa Beogradom, da bi svako imao direktnu liniju do Beograda i da bismo glavni grad spojili sa svim banatskim mestima i centrom severne Bačke, kakav je Subotica, osim brze pruge", najavio je Vučić.

Li Ming: Otvaranje fabrike simbolizuje dalje povezivanje interesa naših zemalja

Ambasador Kine Li Ming istakao je da je trenutno najvažniji zadatak sprovođenje strateškog konsenzusa predsednika Kine i Srbije i dalje jačanje saradnje i razmene između dve zemlje, kroz koju će moći zajednički da razvijaju zajedničku budućnost radi boljih rezultata u najrazličitijim sektorima.

"Današnja svečanost otvaranja fabrike 'Linglong Evropa' simbolizuje dalje povezivanje interesa naših zemalja i unosi novi zamah u izgradnju zajednice kinesko-srpske budućnosti u novoj eri", istakao je Li Ming.

Istakao je da broj kineskih kompanija koje ulažu u Srbiju konstantno raste i da povoljni uslovi pružaju snažno poverenje kineskim investitorima.

субота, 14. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи