Читај ми!

Vučević: Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora od Kruševca do Vrnjačke Banje

Premijer Miloš Vučević obišao je radove na petlji Adrani sektor 3 Moravskog koridora zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem. Oni su obišli i manastir Žiču kod Kraljeva, gde je u junu ove godine završena rehabilitacija pristupnih saobraćajnica i platoa.

Premijer Srbije Miloš Vučević obišao je gradilište na Moravskom koridoru, sektor tri kod Adrana, i ocenio da je ogroman značaj tog koridora koji će "premrežiti Srbiju" i povezati je da auto-putem E 75 i auto-putem "Miloš Veliki".

Ogroman je značaj koridora jer naš narod ostaje da živi u Raškoj, u Moravičkom okrugu, ovim spajamo Kruševac i Vrnjačku Banju preko Trstenika, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, time se stvaraju i bolji uslovi za dolazak investitora.

"Spajamo tri okruga, spajamo ljude i činimo im život i bezbednijim i boljim i stvaramo uslove za dolazak novih investicija, uz auto-put idu industrijske zone", rekao je premijer.

Vučević je najavio da će deonica tri biti završena do kraja godine i omogućiti auto-put do Vrnjačke Banje.

Premijer je sa ministrima Goranom Vesićem i Nikolom Selakovićem obišao manastir Žiču kod Kraljeva, gde je u junu ove godine završena rehabilitacija pristupnih saobraćajnica i platoa.

Vrednost radova je 94,5 miliona dinara, a najavljeni su i obimni radovi na samom manastiru.

"Rekao bih da je danas manastir u moralnom sjaju kakav zaslužuje, čeka nas uređenje kompletne fasade", rekao je premijer i dodao da se radi i na uređenju prostora oko manastira.

Prema njegovim rečima, ne može da bude modernizacije bez istorije i duhovnosti, niti može dovoljno da se ulaže u zaštitu, očuvanje i uređenje kulture bez jače ekonomije i privrede.

Na plato manastira ugrađen je kamen sa Kajmakčalana, a dve trećine čini kamen sa ulaza u Narodnu skupštinu Srbije.

Ministar kulture Nikola Selaković rekao je da se očekuje da će se rekonstrukcija manastira Žiča završiti do 2027. godine, kada će zbog Ekspa biti veliki broj turista, a kada će takođe biti i gotov auto-put do Kraljeva.

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи