Potpisan protokol o "Kanalu Morava"

Ministar Milan Bačević i predsednik kineske kompanije "Čajna Gezoba grup korporejšn" Žen Điengu potpisali Protokol o razumevanju za izradu studije opravdanosti projekta izgradnje plovnog puta „Kanal Morava".

Protokol o razumevanju za izradu studije opravdanosti projekta izgradnje plovnog puta "Kanal Morava" potpisali ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević i predsednik kineske kompanije "Čajna Gezoba grup korporejšn" Žen Điengu.

Dogovorena je saradnja na izradi Studije o projektu, kojom će biti obuhvaćeni svi elementi koji se odnose na izgradnju plovnog puta kroz Republiku Srbiju, sa osvrtom na Republiku Makedoniju i Grčku, koliko je to moguće, navodi se u saopštenju kabineta ministra.

Protokolom je predviđen i nastavak saradnje Srbije sa kineskom kompanijom, koji se odnosi na pomoć kineskih eksperata u oblasti geodetskih i geomehaničkih ispitivanja terena u Srbiji.

Ovim projektom bi se Morava preko Dunava povezala sa plovnim sistemima Rajna-Majna-Dunav, Odra-Visla i Sena-Rona, a istovremeno bi se otvorio i izlaz na Egejsko more.

Taj projekat bi bio koristan ne samo za Srbiju, već i za Grčku, Makedoniju, kao i centralnu i zapadnu Evropu, navodi se u saopštenju.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи