Читај ми!

Lončar: Rukovodioci imaju jasan zadatak, oko ukidanja listi čekanja neće biti kompromisa

Rukovodioci imaju zadatak da rad bolnica i kliničkih centara organizuіu na efikasniji način, oko ukidanja listi čekanja neće biti kompromisa, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je razgovarao sa direktorima svih zdravstvenih ustanova.

Zlatibor Lončar je razgovarao sa direktorima svih zdravstvenih ustanova o aktivnostima preduzetim u cilju redukcije i ukidanja listi čekanja, saopštiolo je Ministarstvo zdravlja.

Lončar je istakao da rukovodioci zdravstvenih ustanova imaju zadatak da rad u bolnicama i kliničkim centrima organizuіu na efikasniji način, naročito u pogledu operacija i dijagnostičkih procedura za koje postoje liste čekanja.

Sa druge strane, poručio je da će Ministarstvo zdravlja svim zdravstvenim ustanovama obezbediti svaki vid pomoći i podrške, u pogledu nabavke potrebne dodatne opreme i aparata, obezbeđivanja nedostajućeg stručnog kadra i sl.

"Oko ukidanja listi čekanja neće biti kompromisa. Imamo jasan zadatak, kojem svi moramo najozbiljnije i najodgovornije da pristupimo. Smatram da u našem zdravstvenom sistemu imamo dovoljno kvalitetnih i stručnih zdravstvenih radnika, imamo najsavremenije bolnice i najmodernije aparate, i uz više odgovornosti i bolju organizaciju, možemo ispuniti naš cilj, a to je ukidanje listi čekanja“, istakao je ministar Lončar.

Na sastanku su analizirani i rezultati akcije besplatnih preventivnih pregleda, u okviru kojih je za samo pet dana preglede obavilo više od 145.000 građana.

Konstatovano je da je interesovanje građana izuzetno veliko, da je svest o značaju prevencije značajno povećana, i da je nastavak akcije u interesu celog društva.

петак, 13. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи