Читај ми!

"Svakom od nas u životu treba jedna Nisićka" – kako se nastavnica iz Pančeva oprostila od svojih đaka

"Svakom od nas u životu treba jedna Nisićka", poruka je na jednoj Fejsbuk grupi gde se pojavila vest o tome kako se nastavnica matematike iz Pančeva Marijana Nisić već nekoliko godina oprašta od svojih osmaka.

"Draga Petra, ti jesi medalja, tvoj osmeh će tek da osvaja. Hvala ti za svaku toplu reč, blagost i nežnost. Voli te tvoja Nisićka", poruka je koju je odbila Petra Jakovljević.

"Hvala ti što si dokazao da su mozgovi zabavni. Beskrajno šarmantan si, ti si moj đak generacije. Tvoja Nisićka", navodi se u posveti koju je dobio Nikola Flora.

Kada je došlo vreme za rastanak, maturante Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Pančevu nastavnica matematike obradovala je fotografijama sa posvetom.

"Nisam uopšte očekivao, mislio sam da je još jedna provera za kraj godine, ali kad sam otvorio, baš me je prijatno iznenadila poruka, jer su to najdraži momenti u ovom školovanju bili", poručuje Sergej Radević.

"To je bilo na odbojkaškom turniru koji je nastavnica organizovala, gde sam igrala u jednoj od ekipa, pa je i poruka u sportskom duhu napisana", dodaje Isidora Jakovljević.

Nikola Flora kaže da je tako nešto i očekivao od nastavnice Marijane Nisić.

"Ona se stvarno od petog razreda sada do osmog isticala kao nastavnik, ali nisam očekivao u kontekstu ove slike i posvete", dodaje Nikola.

Svoje đake fotografisala je nastavnica matematike Marijana Nisić na školskim manifestacijama – sportskim turnirima, maskenbalima, ekskurzijama. Svaki učenik dobio je drugačiju poruku, ličnu, o tome koliko je napredovao za četiri godine školovanja, bilo u učenju, sportu ili ljubavi. Njihove reakcije su bile posebno dirljive, tvrdi nastavnica.

"Baš je bilo dirljivo, ove godine posebno, baš su reagovali emotivno, što me je i iznenadilo. Bilo im je drago da vide, ali i međusobno su tražili da vide šta je ko dobio, čitali su posvete jedan drugome", ističe nastavnica Nisić.

Još draže će im biti kada ove fotografije za nekoliko godina izvade iz neke kutije i prisete se najlepših trenutaka iz školskih dana. Lepa zamisao nastavnice matematike koja je ovako obradovala već četiri generacije svojih đaka.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару