Читај ми!

Pripadnicima bezbednosnih snaga uručeni ključevi od stanova u Kragujevcu i Zemunu

U Kragujevcu su uručeni ključevi 324 stana za pripadnike službi bezbednosti, dok su u Zemunu ključeve osam novoizgrađenih stanova dobili pripadnici Vojske Srbije, MUP-a, Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i borci ratova devedesetih godina.

Ključevi 324 stana danas su uručeni u Kragujevcu. Izgradnja ukupno 972 stana u naselju Denino brdo koštala je oko 37 miliona evra bez PDV-a. Pre godinu dana useljeno je 216 stanova, a za preostala 432 stana u dve lamele čeka se samo upotrebna dozvola.

"Vi ste bili u prilici da po znatno nižim cenama dođete i kupite stan i rešite svoje stambeno pitanje, ono što je uvek mučilo svakog vojnika, svakog policajca je da na jedan pristojan način u jednom pristojnom naselju žive u lepom stanu, ljudi koji su ceo svoj život posvetili integritetu zemlje", kaže Nikola Dašić gradonačelnik Kragujevca.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je da su vojska i policija uvek bili ponos ove države.

"Zato smo ovaj investicioni talas morali da iskoristimo i da rešimo stambeno pitanje, a to je osnovno pitanje za svakog čoveka da ima gde da stanuje, da spava i da boravi da kaže da je to njegov dom", rekao je Momirović.

Podsetio je da je Vlada donela odluku o izgradnji ovih stanova na inicijativu predsednika Republike u svim većim gradovima Srbije.

"Ako ostavimo po strani sredstva i energiju koje smo uložili u izgradnju ovih stanova i fokusiramo se na sudbinu oko 10.000 građana Srbije koji će živeti u njima, na život koji će bujati u tim stanovima, možemo da budemo ponosni na ono što smo postigli. I to prema građanima koji obazbeđuju sigurnost za sve nas u svakom tenutku", rekao je ministar Momirović.

Uručeni ključevi osam stanova u Zemunu 

Gradonačelnik Aleksandar Šapić ocenio je, tokom uručenja ključeva stanova u Zemunu, da država počiva na četiri stuba: bezbednosti, zdravstvu, prosveti i crkvi i da je zato jako važno što je država stala iza jednog od tih stubova, a to je bezbednosni sektor.

"Ja mislim da je politika ove zemlje baš tako i postavljena, da čuvamo i poštujemo naše lekare, učitelje, vojnike i sveštenike. Ukoliko ikada budemo zaboravili ili dozvolili da nam se neki do tih stubova društva pomeri tog momenta društvo više nema perspektivu i budućnost. Zato je ovaj događaj važan i želim da se zahvalim Vladi, predsedniku koji je pokrenuo sve ovo i mojim prethodnicima u gradu", izjavio je Šapić.

Obećao je da će gradska vlast nastaviti da pomaže pripadnicima bezbednosnog sektora na sve moguće načine.

Ključeve novih stanova u Zemunu su danas dobili pukovnici VS Miša Planević i Dragiša Zinaja, pripadnici MUP-a Ivana Aleksić i Dejan Andrijašević, radnice BIA Gordana Kostić Stanković i Nevena Gavrić, kao i borci Dejan Marković i Milenko Ilinčić.

Vlada Srbije izgradila je u Beogradu ukupno 1.000 stanova za pripadnike bezbednosnih službi, od čega je 375 njih predato kupcima u martu ove godine, a ostalih 625 su danas spremni za primopredaju.

Po ovom programu Vlade Srbije biće ukupno uloženo 279 miliona evra u izgrađnju 6.943 stana širom Srbije, od čega je u Prvoj A fazi izgrađeno i predato na upotrebu 1.530 stanova, a u Prvoj B fazi je planirano još 5.413 stambenih jedinica.

уторак, 06. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару