Čestike za Kurban bajram

Sutra počinje Kurban bajram i traje četiri dana. Praznik su čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban bajram svim vernicima islamske veroispovesti.

"Svim građanima islamske veroispovesti upućujem iskrene čestitke podovom velikog verskog praznika Kurban bajrama. Želim vam da ovaj praznični dan, koji donosi mir, radost, jedinstvo i razumevanje, dočekate i obeležite u krugu porodice i prijatelja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, čestitala je Kurban bajram svim vernicima islamske veroispovesti.

"Svim građanima islamske veroispovesti čestitam veliki praznik, Kurban bajram, uz iskrenu želju da praznik provedete u zdravlju, ljubavi i radosti sa svojim porodicama. Dani praznika uvek nas vraćaju univerzalnim vrednostima i podsećaju na značaj solidarnosti, uzajamnog poštovanja i bogatstva različitosti", navodi Mihajlovićeva u čestitki.

Bajramski dani uvek i iznova ukazuju na neprolazne vrednosti utkane u zajednički život, na razumevanje i poštovanje raličitosti i na značaj multietničkog i multikonfesionalnog sklada jednog društva, naveo je u čestitki direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Ujedno, ovaj veliki praznik je simbol brige prema bližnjima, simbol topline i radosti, susretanja i darivanja. Takođe, praznični dani nas sve zajedno podsećaju koliko je važno oprostiti, izmiriti se i okrenuti se siromašnima i nemoćnima, pomoći im i pružiti reči utehe", navodi se u čestitli.

Zato, kaže Đurić u čestitki, neka nam opšte dobro bude cilj kome ćemo zajedno težiti, a Kurban bajram još jedno nadahnuće zajedničkoj nameri da, pored mnogih izazova i iskušenja, istrajemo u afirmisanju vrlina, tolerancije i humanosti, u afirmisanju bogatstva koje donose etničke, kulturne i verske različitosti.

Ministar za zajednice i povratak u ostavci, Dalibor Jevtić svim vernicima islamske veroispovesti čestitao je praznik Kurban bajram uz želju da im praznični dani donesu mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i razumevanje, jer veliki praznici upravo podsećaju na istinske vrednosti.

Neka ovaj i svi budući praznici budu praznici sreće i blagostanja među ljudima, stoji u čestitki Jevtića.

I predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je islamskim vernicima Kurban Bajram uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

On je istakao i da je više nego ikada potrebna sloga i zajedniči rad na očuvanju mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja.

"Čuvajmo svoju tradiciju i običaje, a poštujmo tuđe", poručio je Popović, saopštila je opština Gračanica. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku predstavnicima Islamske zajednice u AP Vojvodini i Republici Srbiji, kao i svim građanima islamske veroispovesti predstojeći praznik Kurban bajram.

"U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom praznika Kurban bajrama, sa željom da ga provedete u miru, toleranciji i dobrom zdravlju sa svojom porodicom i prijateljima. Neka Kurban bajram donese radost u vaše domove", navodi se u čestitki Mirovića.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je praznik Kurban bajram svim vernicima muslimanske veroispovesti i poželeo da ga provedu u dobrom zdravlju sa svojim najbližima. 

Čestitku je uputila i direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару