понедељак, 10.02.2014, 19:03 -> 11:59
Radio Beograd 2 slavi 56. rođendan
Pre 56 godina počelo je redovno emitovanje Drugog programa Radio Beograda. Na rođendan, profesoru Slobodanu Žunjiću svečano je uručena nagrada za knjigu godine u oblasti filozofije, estetike, teorije književnosti i umetnosti.
Drugi program Radio Beograda počeo je redovno emitovanje na današnji dan pre 56 godina.
Radijska adresa kulture 97,6 megaherca dobro je poznata. Slušaoci imaju prilike da svakog dana uživaju u petnaest sati duhovnog elitizma u skladu sa geslom Radio Beograda 2. To je plod rada pet njegovih redakcija.
"Radio Beograd 2 svakodnevno emituje 15 sati programa, magazina, dijaloga, razgovora, dokumentarnih emisija, radio-drama, dakle celovito prezentuje svet kulture i to ne samo tradiciju nego i savremeno stvaralaštvo", kaže glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Đorđe Malavrazić.
Nagrada Nikola Milosević za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, filozofije i estetike, jedino priznanje te vrste u zemlji, pripalo je profesoru Slobodanu Žunjiću za četvorotomno delo "Prirok i suštastvo".
Dobitnik nagrade kaže da se iza komplikovanog naslova krije jedna istorija srpske logike.
"To je istorija koja obuhvata sve što se događalo u Srbiji od srednjeg veka pa do danas", objašnjava Žunjić.
Nagrada koja nosi ime jednog od naših najvecih intelektualaca i besednika podstrek je teoretičarima baš kao i čitav i program Radio Beograda 2.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 3
Пошаљи коментар