Lenđer i Silađi u polufinalu

Srpski reprezentativci u plivanju Ivan Lenđer i Čaba Silađi plasirali su se u polufinale trka na 50 metara leptir i 100 metara prsno na 25. letnjoj Univerzijadi u Beogradu.

U kvalifikacijama na 50 metara leptir Lenđer je na cilj stigao četvrti sa vremenom 23 sekunde i 75 stotinki. Pobednik kvalifikacija Slovenac Jernej Godec, koji je postavio novi rekord Igara, postigao je za 32 stota dela sekunde bolje vreme. U istoj trci Igor Beretić je zauzeo 41. mesto u konkurenciji 59 takmičara, sa vremenom 25,39.

Četvrto mesto u kvalifikacijama osvojio je i Silađi. On je u trci na 100 metara prsno na cilj stigao za jedan minut i 84 stotinke, što je za 26 stotih delova sekunde bilo slabije od Nikolasa Ferifa sa Novog Zelanda. Ferif je postavio novi rekord Univerzijade, a u kvalifikacijama su nastupila 54 takmičara. Drugi srpski predstavnik u toj trci Ivan Guteša bio je 34. sa 1:03,90.

U trci na 100 metara leđno Lazar Bogdanovski je osvojio 27. mesto, pošto je postigao vreme 57,18. Najbrži u kvalifikacijama, novi univerzitetski rekorder, Japanac Rjosuke Irie nadmašio ga je za 3,54 sekunde. U istoj kvalifikacionoj trci Ivan Kopas je zauzeo 32. mesto u konkurenciji 45 takmičara sa vremenom 57.87.

Đorđe Marković je u kvalifikacijama na 400 metara slobodno bio 11. sa vremenom 3:52,19. On je zaostao 4,05 sekundi za Italijanom Federikom Kolbertaldom, koji je oborio rekord igara.

Srpska štafeta 4x100 metara slobodnim stilom, u sastavu Boris Stojanović, Radovan Siljevski, Igor Beretić i Milan Silaski zauzela je 13. mesto u kvalifikacijama, u kojima nastupila 21 zemlja. Srpski tim je za 9,82 sekunde zaostao za štafetom SAD, koja je bila najbrža.

U kvalifikacijama na 50 metara leptir u konkurenciji žena Danijala Đikanović zauzela je 25. mesto u konkurenciji 41 takmičarke. Ona je postigla vreme 28,38 i za 1,48 sekundi bila slabija od pobednice Italijanke Kristine Maćanjole.

Najlošiji rezultat u kvalifikacijama od srpskih predstavnika postigla je Monika Varga na 200 metara lednjo. Ona je zauzela poslednje 27. mesto i sa vremenom 2:35,14 bila čak za 24,22 sekunde slabija od najbrže Britanke Stefani Praud.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару