Читај ми!

Oko: Partizan u Madridu – da li je tuča spasila Real?

Šta posle najnovijih kazni Evrolige? Može li Partizan da pobedi Real u Areni bez kažnjenog kapitena Pantera? O ovoj temi u emisiji OKO govorili su Vladimir Stanković, novinar i nekadašnji portparol Uleba, Vlade Đurović košarkaški trener i Slobodan Šarenac, košarkaški novinar RTS-a.

Disciplinska komisija Evrolige zbog tuče koja je izbila na meču Real Madrida i Partizana suspendovala je Kevina Pantera na dve utakmice i Matijasa Lesora na jednu utakmicu neigranja.

U ekipi Reala, Geršon Jabusele suspendovan je na pet utakmica, dok njegov klupski kolega Gabrijel Dek za tim neće moći da nastupa na jednoj utakmici.

Vladimir Stanković, nekadašnji portparol Uleba, smatra da je Real bolje prošao od Partizana.

"Mislim da su kazne nesrazmerne zbivanjima u finišu utakmice jer je Partizan gore prošao od Reala. Odustvo Jabuselea i Deka će se manje primetiti nego neigranje Pantera i Lesora koji su dobar deo tima pre svega u ofanzivnim zadacima, smatra Stanković i dodaje da je ovo Pirova pobeda crno-belih.

"Ovo je Pirova pobeda, pogotovo ako se doda povreda Egzuma koji je neizvestan za sledeći meč. Ako Partizan bude igrao bez njih trojice sve ono što je fantastično urađeno u Madridu dovodi se u pitanje", ističe nekadašnji portparol Uleba.

Vlade Đurović, košarkaški trener, ističe da je očekivao strožu kaznu za Jabuselea.

"Ja sam mislio da će Jabusele biti kažnjen najmanje godinu dana, jer je tako divljački nasrnuo na igrača od kojeg je 30 kilograma teži i ubedljivo je najjači košarkaš na terenu. O ovome će da se priča, žao mi je što se neće pričati o najboljoj utakmici Partizana od kad ja pratim crno-bele", rekao je Vlade Đurović.

Košarkaški trener ističe da Panter ima odlične mečeve iza sebe i da je trebalo da se uzdrži i da ne nasedne na provokacije.

"On je igrač, as, njega udaraju i na drugim mečevima, trebalo je da se uzdrži, ne samo zato što je kapiten Partizana, već zato što njegova ekipa vodi. Nažalost, Panter koji igra sjajno i koji je košem u poslednjoj sekundi odlučio prvi meč, na neki način je to pokvario ovom reakcijom", zaključio je košarkaški trener.

Slobodan Šarenac, novinar i komentator RTS-a, ističe da ga je reakcija Serhija Ljulja iznenadila.

"Ljulja pratim od mladih selekcija, komentarisao sam ga sve ove godine i pamtim ga kao fer i korektnog igrača. Njegov udarac na sto sekundi do kraja, kada njegov tim gubi 15 razlike ima težinu jer ga pravi jedan od najboljih košarkaša Reala, čovek koji je ikona kluba", ističe Šarenac.

Dodaje da je Ljulj Pantera grubo i nesportski udario iz nemoći.

"Da se ne lažemo, ovo je udarac kad si ponižen, kad si nemoćan, i kad ne znaš šta više da uradiš pred svojom publikom jer se brukaš. On je tu napravio jedan divljački udarac jer je očekivao neku reakciju, i dobio je ono što je hteo", zaključio je Šarenac i dodao da košarkaši tu odreaguju povedeni adrenalinom.

Vlade Đurović ističe da Partizanu ne odgovara pobeda u narednom meču, jer Panter neće moći da igra.

"Nažalost, Partizan će pobediti u utorak i onda Panter neće igrati protiv Barselone. Željko je protiv Igokee i Zadra običan trener, on se u ovakvim utakmicama oseća kao riba u vodi, on ovakve utakmice ne igra, on ih pobeđuje", smatra Đurović i ističe da pola košarkaša Partizana ne zna kako se trener Madrida zove.

Košarkaški trener ističe da se u tuči videlo drugarstvo i zajedništvo košarkaša Partizana koji su svi skočili da brane saigrača.

Slobodan Šarenac ističe da publika Partizana ne sme reagovati van sportskih okvira.

"Navijači ne smeju reagovati van sportskih okvira u utorak, moraju da budu svesni da usled toga može doći do pražnjenja dvorane", ističe komentator RTS-a i dodaje da košarkaši Partizana moraju da daju 250 odsto svojih mogućnosti, da pobede i pokažu da zasluženo idu na fajnal for.

Gosti su se složili da će Partizan savladati Real u narednom meču i sa 3:0 u seriji otići u Litvaniju na završnicu takmičenja.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару