Košarkašice protiv Nigerije za plasman na Olimpijske igre

Košarkašice Srbije igraju od 17 časova s Nigerijom u drugom kolu kvalifikacionog turnira grupe A u Beogradu ključnu utakmicu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Direktan prenos utakmice je na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem sajtu.

Izabranice Marine Maljković, bronzane sa prošlog Evropskog prvenstva, poražene su u četvrtak sa 88:69 od Amerikanki, koje su se na OI u Tokiju već plasirale kao svetske šampionke.

Nigerija je ubedljivo pobedila Mozambik, rezultatom 85:51.

Dominacija Sjedinjenih Američkih Država na globalnom nivou olakšala je malo turnir u srpskoj prestonici i put našim devojkama do olimpijske vize.

Dve najbolje selekcije sa turnira obezbediće učešće na najvećem sportskom događaju na svetu, a pošto su Amerikanke to već učinile, iz naše grupe idu još dve ekipe.

Ako pretpostavimo da će SAD biti na čelnoj poziciji, Srbiji je neophodno samo da ne bude poslednja u grupi, pa može da zauzme ili drugo ili treće mesto. Zato će duel sa Nigerijkama biti ključan, pošto bi već nakon njega mogao da se obezbedi glavni cilj.

"Imamo samo jedan dan i jedan trening da radimo na tome (branjenje reketa i šuteva spolja) i spremimo se za ono što je glavni cilj, a to je da se kvalifikujemo za Olimpijske igre", rekla je selektorka Srbije Marina Maljković posle poraza od američkog tima.

Ana Dabović je navela da je upravo meč sa SAD bio priprema za Nigeriju.

"Ljudi možda drugačije gledaju afričke ekipe, kao ekipe koje imaju samo fizikalije. Međutim, u poslednje vreme mnogo igračica igra u Evropi na ozboljinom nivou. Od početka smo znali da će biti težak meč, za to se i pripremamo. Zato smo i utkamicu SAD gledali na taj način, da se piremimo za sutra. Nadam se da ćemo energetski bolje prići, da ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo sa punom halom slaviti protiv Nigerije", rekla je Ana Dabović.

Dragana Stanković je analizirala igru Nigerije, istakla da očekuje tešku utakmicu, ali se nada pobedi.

"Dosta trče, dominantne su u skoku. Pripremali smo se ovih dana za njih, pošto nam je to najvažnija utakmica. Biće teško, brze su, trče kontre, ali nadam se da ćemo sa dobrom pripremom uspeti da popravimo naše greške iz utakmice sa SAD da se pokažemo i pobedimo", kazala je Stankovićeva.

Krilni centar reprezentacije Srbije Sonja Vasić veruje da Srbija ima šansu da završi posao zbog kojeg učestvuje na turniru.

"Znamo da neće biti lako i da su za nas malo atipične i da nema nekog košarkaškog i tatkičkog nadmudrivanja, već da su fizikalci... Od prvog dana je akcenat na toj utakmici. Nadam se da ćemo izaći fokusirane i spremne da već sutra obavimo posao zbog kog smo ovde", zaključila je Vasićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи