”Večiti” na jugu u borbi sa prvi domaći trofej

Nakon dana velikih uzbuđenja, u kojima su Mega i Zvezda jedva izborile večerašnje polufinale, u prvom polufinalu nacionalnog Kupa crno-beli su iz malo muke nadigrali ”pantere” iz beogradskog predgrađa. Potom je Zvezda, sa znatno boljom igrom nego protiv Dinamika u četvrtfinalu, izborila okršaj sa večitim rivalom i borbu za prvi trofej domaći trofej u sezoni.

Niš je trenutno centar srpske košarke. U gradu na Nišavi ovog vikenda priča se se samo o košarci, i s obzirom da ponovo nema lokalnog ”KK Konstantin” među učesnicima završnog turnira, sva pažnja medija i lokalanog stanovništva usmerena je na odavno projektovanofinale između beogradskih ljutih rivala, koji i na jugu Srbije imaju veliku bazu svojih pristalica.

U skladu sa tim, u gradu je prisutan i primetan znatno veći broja pripadnika snaga reda i mira, koji su u Konstantinov grad pristigli iz oklonih većih gradova (Leskovac, Vranje, Prokuplje…) 

Što se se same košarke tiče, Partizan je u prvom polufinalu, osim jednog dela treće četvrtine, držao kontrolu nad tokom utakmice i uspeo da je privede bez veće drame u svoju korist - 83:71  

Raspoložen je bio šuter crno-belih Vanja Marinković, koji je iza linije za tri šutirao odličnih 5 od 7, za ukupnih 17 poena. Odličnu podršku pružio mu je Australijanac Džok Lendejl, sa 18 poena i osam skokova. 

Kod tima iz Železnika, koji je pretio u većem delu meča ali nije imao snage za potpuni preokret, istakli su se Pot sa 15 i Jeremić sa 13 koševa.  

U drugom polufinalu, Zvezda jeste prikazala bolju igru nego veče pre, ali ponovo nije blistal a i ponovo se prilično mučila, što konačni rezultat od 92:73 baš i ne oslikava.  

Stranci su ponovo bili lošiji deo tima, bar do poslednjeg kvartala. Cirbes je nekim poenima nagovestio da izlazi iz duboke krize u kojoj je poslednja dva meseca, a Grk Perperoglu bio na svom nivou (14 poena). Regland je ponovo bio anemičan, a Beron se na utakmici pojavio na njenom kraju, vežući četiri trojke, ukupno šest za 20 poena.

Rezervni plejmejker Čović (sedam asistencija), raspoloženi Davidovac (15 koševa) i probuđeni Dobrić sa 12 poena nosili su igru beogradskog sastava.  

Na drugoj strani blistao je Edin Atić sa 20, supertalentovani Nikola Mišković je dodao 10, a Filip Stanić je imao jednu od boljih utakmica ove sezone sa 16 poena i devet skokova.  

Na kraju, Zvezda je na suv, individualni kvalitet dobila meč i zakazala okršaj sa Partizanom, drugi ove sezone.   

Veliko finale i borba za ”Žućkovu levicu”  na programu je u nedelju od 17 časova, a blaga prednost je na strani Partiznana koji će u meč ući i malo odmorniji i svežiji, s obzirom da je prvi duel odigrao u četvrtak, a drugi u prvom terminu u subotu, dok je Zvezda svoj meč završila sat pre ponoći.

Očekuje se da u halu Čair tokom nedelje pristignu i organizivane pristalice iz prestonice i naprave atmosferu dostojnu velikana čije ime nacionalnog kupa nosi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару