Egzibicija „orlova“, dopunski čas košarke za Filipince

Ubedljiva pobeda naših košarkaša – 126:67, a drugo se nije ni očekivalo. Skromni Filipinci su dali sve od sebe, ali nisu uspeli da izbegnu ubedljiv poraz. Neku drugu dimenziju ove igre, u odnosu na protivnika, prikazali su reprezentativci Srbije. Na terenu, sve je delovalo tako lako, ustvari to je demostracija tehnike i znanja vrhunskih majstora košarke.

Još jedan šuterski trening naših košarkaša, opuštena ruka i igra za publiku. Možda se selektoru Đorđeviću nije svidelo previše egzibicije od samog starta, ali ipak je pustio igračima da se zadovolje. Snažna odbrana nije izostala, to je dodatno zbunilo Filipince, koji su neretko predavali loptu našim igračima.

Svoje prve minute na parketu zabeležio je rekovalscent Nemanja Bjelica. Bila je ovo prava prilika da i on odradi jedan šuterski trening, uz ispunjavanje zadataka u odbrani na takmičarskom meču. Prve poene na Svetskom prvenstvu postigao je kapiten Miroslav Raduljica.

Selektor ponovo nije imao prilike za neke uigravanje nekih ozbiljnijih akcija, skromni protivnik nije mogao da odgovori na tehničke zamisli naše ekipe. Igračima je dozvoljena maksimalna improvizacija, a to je rezultiralo onim što publika najviše voli - pregršt atraktivnih poteza - dodavanja iza leđa, zakucavanja, „nemogućih" trojki...

Protivnik je dao svoj maksimum, ipak nedovoljno da bi iole parirao našoj selekciji. Prednost, kako se i očekivalo, je konstantno rasla. Selektor je podelio minute na sve košarkaše, kako bi svi podjednako bili na terenu i potrošili što manje snage.

Svi su se upisali u strelce, a najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 20 poena, Bogdan Bogdanović je zabeležio 17, Miroslav Raduljica 13, a Marko Gudurić 12. Nikola Jokić i Vasilije Micić su postigli po 11, Nikola Milutinov je dodao 10, Boban Marjanović devet, Marko Simonović sedam, Stefan Jović i Stefan Birčević po šest i Vladimir Lučić četiri.   

Nakon laganog start naše selekcije, košarkaši Srbije su se zagrejali i počeli da demonstriraju silu. Filipinci su se, kao i u predhodnom meču Angola, držali i izdržali pet minuta. Potom su naši pojačali i prednost je počela da raste i porasla je do - plus 59.
Već na kraju prvog perioda naši su imali prdnost od petaest poena, na poluvremenu je bilo 27 poena razlike.

U trećem periodu naši su se razigrali, stegli su odbranu, a u napadu su pogađali iz svih pozicija, a četvrtinu smo dobili sa 37:13. Maštovitost u igri košarkaša Srbije pozdravljana je ovacijama sa tribina. Publika je uživala, naši reprezentativci su se zabavljali, a Filipinci su pokušali da maksimalno ozbiljnom igrom ostanu u meču, da nekako pariraju, ali nisu uspeli.

Poslednji period obeležio je nasrtaj Dalstan na Gudurića, srećom nije ga povredio, a zaradio je namernu ličnu grešku. Naši su u laganom ritmu priveli meč kraju.

Dve ubedljive pobede košarkaša Srbije kako bi se uhvatio pravi ritam pred iskušenja koja slede i svakako ozbiljnije rivale.

Sledi duel sa Italijom, koji će odlučiti ko će biti prvi u grupi. Obe ekipe su ostvarile po dve pobede, sada sledi rasplet i prvi ozbiljniji susret na Svetskom prvenstvu. Meč je na programu u sredu od 13.30. Direktan prenos je na našem Prvom programu i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару