Srbija u laganom ritmu savladala Tursku

Košarkaši Srbije savladali su Tursku sa 87:72 u prvoj utakmici na Akropolis kupu. Jokić i Bogdanović vodili "Orlove" do ubedljive pobede, sledi utakmica sa Italijom u subotu (17.00).

Možda i lakše nego što se očekivalo, Srbija je savladala Tursku u prvoj utakmici na Akropolis kupu u Atini. Izabranici Saše Đorđevića od početka duela stavili do znanja protivniku da nemaju šta da traže u ovom meču, na kraju zabeležen trijumf – 87:72.

Odlična igra u odbrani i vrlo maštovita u napadu odredili su tok meča. Turci nisu imali rešenje za čvrstu odbranu "Orlova", pa su većinu poena postigli sa linije za slobodna bacanja i iza linije za tri poena.

Na drugoj strani, Bogdan Bogdanović radio je "šta je hteo", dok je Jokić još jednom pokazao zašto je najbolji centar NBA lige.

Prednost "Orlova" rasla je iz minuta u minut, a najubedljiviju prednost Srbija je imala sredinom poslednje četvrtine, kada je posle zakucavanja Raduljice stigla do 78:56.

U opuštenijoj završnici, Turci su uspeli da smanje prednost na, za njih, podnošljivih minus 15.

U timu Srbije nije nastupio Nikola Milutinov, dok je Dragan Milosavljević zbog povrede skočnog zgloba početkom treće deonice završio meč.

Marjanović i Raduljica podelili su minutažu, Bobi je igrao u prvom, a Miroslav u drugom poluvremenu duela sa Turskom.

Nikola Jokić utakmicu je završio sa 18 poena i deset kokova, Bogdanović je dodao 17, a Birčević 13 poena (tri trojke). Vasa Micić je, uz pet poena, imao i šest asistencija.

Gosti na večerašnjoj utakmici u dvorani OAKA bila su deca iz Republike Srpske i Kosova i Metohije, a često se moglo čuti "Kosovo je srce Srbije".

Naredni meč na Akropolis kupu Srbija igra u subotu (17.00) protiv Italije, selekcije koja će nam biti protivnik u grupi na Svetskom prvenstvu.

Srbija - Turska 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18)

Srbija: Simonović 3, Bogdanović 17, Bjelica 5, Milosavljević 2, Raduljica 5, Birčević 13, Jokić 18 (11 sk), Milutinov, Micić 5 (6 as), Gudurić 11 (4 sk), Jović 2 (8 as), Marjanović 6 (4 sk).

Turska: Vilbekin 11 (4 as), Balbaj 2, Brisen 1, Osman 12 (8 sk, 5 as), Iljasova 13 (6 sk), Erden 3, Mahmutoglu 5, Arar 2, Durmaz, Lugurlu 3, Šanli 4, Korkmaz 16 (5 sk).

Ovako je protekao meč:

18.40 – Kraj meča, Srbija je savladala Tursku sa 87:72.

18.28 – Još jedan kontranapad srpskog tima zakucavanjem završava Raduljica – 78:56.

18.20 – Posle tri četvrtine, Srbija vodi 71:54.

Lagano srpski tim krstari ka prvoj pobedi na Akropolis kupu. Bogdanović je postigao 17 poena, Jokić 14, Birčević 13. Svi igrači koji su ušli dali su doprinos, brine povreda Dragana Milosavljevića koji je u trećoj deonici povredio skočni zglob.

18.08 – Poigravaju se srpski košarkaši na terenu dvorane OAKA i vode 64:47.

Birčević je pogodio tri trojke iz tri pokušaja, Bogdan postigao već 17 poena, dok je Jokić, posle šeste asistencije Micića, postigao deseti poen.

18.05 – Nova serija poena Bogdana Bogdanovića, Srbija vodi 56:40.

17.59 – Nastavljen je meč u Atini.

17.44 – Poluvreme, Srbija vodi 44:36.

Deluje da "Orlovi" igraju sa pola snage, stekli su dvocifrenu prednost koju Turci pokušavaju da ugroze. Sudije su "zakinule" jednu trojku Bogdanu, smatrajući da je nagazio liniju, ali i pored toga Bogdanović je najefikasniji sa 12 poena. Jokić je dodao osam, Birčević sedam.

Turci samo šutevima za tri poena (4/23), koliko-toliko, ostaju u igri, odbrana "Orlova" je limitirala sve ostalo. S druge strane, Srbija igra maštovito, što proizvodi i neke nepotrebne greške u napadu. Odličan šut "Orlova" za tri poena – 4/7.

17.36 – Bogdanović je vezao tri trojke, Srbija vodi 40:24.

17.32 – Pokušavaju Turci da se vrate u igru, ali ponovo dobra odbrana Srbije rađa kontranapade – 31:24.

17.22 – Posle prvih deset minuta, Srbija vodi protiv Turske 25:18.

Odlična partija srpskog tima u prvoj četvrtini. Dobra odbrana i maštovit napad doneli su lepu prednost. Birčević najefikasniji sa sedam poena (postigao jedinu trojku za Srbiju), Jokić ima šest, Bogdanović i Marjanović po četiri. 

17.17 – Trojkom Iljasove, Turska smanjuje na 17:13, Đorđević traži tajm-aut.

17.14 – Stiže Srbija o dvocifrene prednosti 17:7.

17.08 – Čvrsta odbrana "Orlova" na početku meča, Turci šutiraju iz teških pozicija i promašuju, što srpski tim koristi i iz polukontri i kontri dolaze do koša.

Po četiri poena postigli su Bogdanović, Birčević i Marjanović.

17.05 – Odličan početak srpskog tima, Srbija posle dva i po minuta vodi 8:2.

17.00 – Počeo je meč. Petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Simonović, Birčević i Marjanović.

16.55 – Intonirane su himne Turske i Srbije, meč će početi za koji minut.

16.50 – "Orlovi" na Akropolis kupu nastupaju bez Miloša Teodosića i Vladimira Lučića, koji zbog povreda nisu ni doputovali u Atinu.

16.40 – Srbija i Turska otvaraju Akropolis kup, dok se nešto kasnije sastaju domaćin Grčka i Italija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару