Читај ми!

Fudbaleri Srbije odradili prvi trening uoči utakmica protiv Belgije i Bugarske

Reprezentativci Srbije u fudbalu odradili su prvi trening u Sportskom centru Fudbalskog saveza u Staroj Pazovi pred prijateljski meč sa Belgijom koji je na programu 15. novembra u Briselu.

Posle prijateljskog susreta sa Belgijom, reprezentaciju Srbije očekuje jedan od najvažnijih mečeva u kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo, duel sa Bugarskom, 19. novembra u Leskovcu. 

Srbija i Belgija su se do sada četiri puta sastajale, a "crveni đavoli" imaju tri trijumfa, dok su "orlovi" samo jednom pobedili 2006. godine u Beogradu u okviru kvalifikacija za Evorpsko prvenstvo. Jedini strelac na toj utakmici bio je Nikola Žigić.

U istom ciklusu Belgija se već naredne godine revanširala Srbiji pobedom u Briselu 3:2.

Posle toga, 2012, odnosno 2013. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Srbija je dva puta poražena od Belgije.

Srbija na putu ka Evropi

"Orlovima" će protiv Bugarske biti dovoljan i remi za dugoočekivani plasman na šampionat Evrope. Podsećanja radi, državni tim nije igrao prvenstvo Starog kontinenta od 2000. godine.

Srbija se nalazi na drugom mestu Grupe G kvalifikacija sa 13 bodova, dok je ekipa Bugarske poslednja sa samo dva osvojena boda, od čega je jedan upisala nakon remija sa "orlovima" u Razgradu.

Selektor Dragan Stojković izjavio je na konferenciji za medije da njegov tim ima dovoljno pameti, kvaliteta i motivacije da pobedi Bugarsku.

Stojković je takođe rekao da će Sergej Milinković-Savić i Darko Lazović propustiti mečeve sa Belgijom i Bugarskom zbog problema sa povredama. 

Grupa G: 

1. Mađarska 14
2. Srbija 13
3. Crna Gora 8
4. Litvanija 6
5. Bugarska 2

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи