Читај ми!

Terzić: Moramo da budemo Bajern u Srbiji

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je na promociji nove travnate podloge na stadionu "Rajko Mitić" da klub prvi put ima teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona, ali i da najkvalitetniji fudbaleri u domaćem fudbalu moraju biti deo Zvezde.

Terzić je predstavio teren je u prisustvu novinara, a istakao je da se raduje "debiju", kao i prijateljskom meču protiv Fjorentine.

"Mnogo me raduje izrada terena. Prvi put imamo teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona. Biće protok lopte drugačiji, to je bilo neophodno. Sutra je debi novog terena, protiv TSC-a, a ne pamtim ovakvo interesovanje za prijateljski meč protiv Fjorentine koji je na programu u sredu, 26. jula. Biće to pravi spektakl", poručio je Terzić. 

Govoreći o aktuelnim temama u prelaznom roku, Terzić je rekao da je Miloš Degenek "praktično pred vratima" i da ga očekuje za tri dana.

"Očekujem da danas ili sutra potpišemo Uroša Kabića. Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas", dodao je Terzić.

Kada je u pitanju status fudbalera Atalante Late Lata, Terzić je rekao da je pitanje da li je on potreban Crvenoj zvezdi.

"Pričali smo sa trenerom Baharom, u špicu imamo paklenu konkurenciju", naveo je Terzić.

Otvorene su karte i oko Strahinje Erakovića. Mladi štoper je otputovao za Rusiju da potpiše ugovor sa Zenitom, ali se na "Marakani" nadaju da će ga vrlo brzo ponovo videti u crveno-belom dresu.

"Naša je želja da se Eraković vrati na pozajmicu, a to je i njegova želja. Neka odradi tamo prve treninge. Videćemo šta je najbolje za njega. Mi bismo voleli, ali Zenit kuburi sa štoperima", istakao je Terzić.

Ukoliko se Eraković i ne vrati, na njegovo mesto uskočiće Leković, za kojeg se govorilo da je zapao za oko emisarima bogatih evropskih klubova.

"Leković ostaje sigurno, nikad nismo imali konkretnu ponudu. On mora da zauzme Erakovićevo mesto. Staćemo iza njega, on nije tema da ide iz kluba", naveo je Terzić.

Terzić: Turnir u Rusiji je pokazatelj kako bi trebalo da igramo; Transparentno poslujemo

Dres Zvezde nosiće naredne sezone i mladi Stefan Mitrović, reprezentativac Srbije.

"Mitrović ostaje. Bilo je mnogo telefonskih razgovora oko njega, ali nismo dobili ponudu", istakao je generalni direktor Zvezde.

Terzić se osvrnuo na igre ekipe pod vođstvom Baraka Bahara i promene u timu koje je napravio.

"Na Aleksandra Kataija se računa, on može da igra u špicu. On je blago Zvezde, u svakom momentu može da nam pomogne. Gelor Kanga je mnogo dao klubu, videćemo može li da odgovori zahtevima. To je do njih, a ne do Baraka", rekao je Terzić.

Tri pobede i osvajanje turnira u Rusiji euforično su prihvaćene kod navijača kojima se sviđa "nova Zvezda".

"Desile su se lepe stvari, euforija je oko nas. Turnir u Rusiji je pokazatelj kako bi trebalo da igramo: brzo, hrabro, moderno. Bilo je vreme za novu energiju. I brzi igrači. Ovde nema minulog rada. Promenili smo mnogo igrača, Barak je gurnuo klince. Realizovao je ono što smo planirali, pred njega smo stavili zahteve da osvojimo titulu i podmladimo tim. Moramo da iskoristimo Ligu šampiona kao izlog, protiv Zenita smo imali pet bonus igrača. Prepoznao je Bahar da imaju kvalitet", kazao je Terzić.

Generalni direktor Zvezde je istakao i to da klub transparentno posluje, a naveo je i detaljan plan prihoda u narednom periodu.

"Imamo Skupštinu kao najviši organ kluba gde otvoreno govorimo o finansijama. Na početku priprema sam rekao da ćemo prihodovati između 50 i 55 miliona. Dakle, 30 miliona je od Uefe, pet od ulaznica, pet od Gapzroma i u zavisnosti od transfera - 10, 12 ili 15. Ne zaboravite da to ne može strogo da se gleda 12 meseci. Prethodnih godina nismo imali toliko, nismo ulazili u Ligu šampiona, te smo ujedno imali i manje prihode. Imali smo dobre rezultate u Ligi Evrope, tri puta uspevali da obezbedimo proleće, imali bonuse, ali ne 30 miliona, nego od 12 do 15. Nismo imali prihode od transfera, kalkulisali, konkretno za Erakovića smo prošle godine imali ponudu, veću od ove Zenitove, ali tajming se nije poklopio. Nismo želeli da ga prodajemo pre kvalifikacija za Ligu šampiona, jer bi nam ulazak tamo doneo više", istakao je Zvezdan Terzić. 

Prvi čovek Fudbalskog kluba Crvena zvezda rekao je da finansijsko poslovanje mora da se posmatra u dužem vremenskom intervalu.

"Ako hoćemo da budemo uspešni, ne možemo da smanjujemo rashode, već da povećavamo prihode. Cilj je da Zvezda ima između 70 i 80 miliona prihoda na godišnjem nivou. Tada bi bili stabilni, imali i rezervu sa strane uz ispunjenje svih sportskih ciljeva. Želimo da investiramo, zbog toga nam je Kabić želja, jer sledeće godine kreće novi ciklus Lige šampiona, biće više utakmica, a bonusi i prihodi su veći za 40 posto. Moramo mnogo da uložimo u igrače, budemo šampioni i sledeće godine u avgustu ponovo izborimo najjače evropsko takmičenje gde će prihodi biti veći", zaključio je Terzić.

петак, 02. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару