Читај ми!

Junajtedova riba smrdi od glave, Klopa od protesta više brine ko je urekao Liverpul

Utakmica između Mančester junajteda i Liverpula, najveći derbi engleskog fudbala, biće igrana po planu uprkos najavljenom protestu navijača "crvenih đavola". Duel je zakazan za 21.00 na "Old trafordu" i biće igran u uzavreloj atmosferi jer će domaće pristalice organizovati protest protiv uprave kluba.

Јунајтедова риба смрди од главе, Клопа од протеста више брине ко је урекао Ливерпул Јунајтедова риба смрди од главе, Клопа од протеста више брине ко је урекао Ливерпул

Veliki derbi na Ostrvu bio je pod znakom pitanja jer su navijači Junajteda najavili proteste i nerede, nezadovoljni kako porodica Glejzer vodi klub.

Engleski gigant punu deceniju posrće i na domaćoj i na evropskoj sceni, što je nastavljeno i u novoj sezoni. Zabeležena su dva poraza na početku takmičenja, što je najgori start Mančester junajteda otkad se igra premijer liga.

Debakl od Brentforda (4:0) naterao je najveću navijačku grupu da izda oštro saopštenje i pripreti "radikalnim merama".

"Kao što smo uvek govorili, riba smrdi od glave. Konačna odgovornost za katastrofalno stanje u našem klubu mora da leži u rukama vlasnika, porodice Glejzer", navodi se u saopštenju navijača.

Junajted je tokom leta doveo novog trenera Erika ten Haga, ali ni holandski stručnjak koji je čuda pravio sa Ajaksom, za sada ne uspeva da stabilizuje ekipu.

Delom i zbog veoma lošeg igračkog kadra, a delom i što se među njima, najveća zvezda oseća nezadovoljno. Kristijano Ronaldo je čelnicima kluba preneo da želi da napusti "teatar snova", ali je u velikom problemu jer ga niko ne želi, pa će najverovatnije ostati u crvenom dresu.

Kao veliki korak ka izlasku iz krize smatra se transfer Kazemira iz Real Madrida, ali deluje da je najuspešniji engleski klub daleko od neke mirne luke.

S druge strane, ruže ne cvetaju ni Liverpulu, koji je novu sezonu otvorio sa dva neočekivana remija i zaostaju za najvećim konkurentom Mančester sitijem. Još više im je odmakao Arsenal, koji igra fantastično na startu, pa su "crveni" pod imperativom pobede.

U poslednje vreme ekipa sa "Enfilda" ima sjajan skor protiv najvećeg rivala – u prethodna tri meča čak 13 puta su tresli mreže Junajteda, a na dve utakmice u prošloj sezoni čak devet puta su loptu spakovali iza leđa Davida de Hee.

Otkad su "đavoli" poslednji put savladali Liverpul u PL, bilo je to u martu 2018, otpustili su dvojicu stalnih menadžera (Žozea Morinja i Olea Gunara Solskjera), kao i dvojicu privremenih menadžera (Majkla Karika i Ralfa Ragnika).

Jirgen Klop veruje da će duel biti odigran u zakazanom terminu i nada se da će sve proći bez incidenata.

"Nadam se da se to neće desiti, ali ako se dogodi – mislim da mi treba da dobijemo bodove. Nemamo ništa sa tom situacijom u njihovom klubu, navijači Mančester junajteda su ti koji žele da se meč otkaže. Mi ne možemo samo da odlažemo utakmicu i da je uklapamo u vrlo gust raspored", rekao je Klop.

Britanski mediji podsećaju da je prošlosezonski duel Mančester junajteda i Liverpula, koji je bio prvobitno zakazan za 10. april, otkazan jer su se navijači "crvenih đavola" potukli sa policijom.

Nemački stručnjak suočava se sa velikim kadrovskim problemima, pošto ne može da računa na veliki broj igrača. Neće biti Darvina Nunjeza koji je naivno zaradio direktan crveni karton protiv Kristal Palasa, dok je lista povređenih veoma duga.

Na njoj se nalaze Tijako Alkantara, Diogo Žota, Kurtis Džons, Žoel Matip, Roberto Firmino, Aleks Okslejd-Čemberlen i Ibrahima Konate.

"Pred nama je izuzetno zahtevna sedmica. Svaki dan se povredi neko nov i često pomislimo da nas je neko urekao", dodao je Klop.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару