Читај ми!

"Orlići" nakon preokreta savladali Jermeniju

Mlada reprezentacija Srbije, igrači do 21 godine, savladala je kao gost Jermeniju sa 4:1 (0:1) u meču trećeg kola Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U narednom kolu Srbija igra protiv Francuske. Meč je na programu 12. oktobra na stadionu Partizana.

Nakon bezidejnog prvog poluvremena u kome naša selekcija nije uspela da uputi udarac u okvir gola, i primljenog gola, usledilo je mnogo bolje drugo poluvreme. "Orlići" su zaigrali kao preporođeni, i sa četiri gola preokrenuli rezultat i stigli do važne pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Posle prvih deset minuta igre, gde su naši dominirali i gradili akcije, Jermeni su preuzeli inicijativu i sve više pretili. Stvorili su nekoliko izglednih prilika i, samo zahvaljujući nepreciznosti Mirzojana, Srbija je uspela da sačuva mrežu.

Naši reprezentativci uspevaju da se oslobode pritiska i prenesu težište igre na polovinu protivnika. Gavrić je pokušao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je lopta zakačila jednog igrača u živom zidu i odbila se u korner.

Prvu pravu šansu za gol naša ekipa je propustila u 28. minutu. Gavrić je u šesnaestercu odlično odložio loptu za Šehovića, koji je šutirao sa oko osam-devet metara, ali je bio neprecizan.

Potom su zapretili i Jermeni nakon prodora po levoj strani ubačena je lopta u šenaesterac, usledio je udarac, srećom neprecizan. U 34. minutu nakon kornera Šogujan šalje loptu u našu mrežu, ali je pogodak poništen zbog toga što je lopta na putu do mreže zakačila ruku jednog igrača Jermenije.

Međutim, dva minuta kasnije domaćin je poveo. Nakon skraćenog kornera sa leve strane, lopta je kratko do Šogujana, koji je centrirao i na prvoj stativi pronašao Mirzojana, koji glavom šalje loptu u suprotan ugao gola Gordića.

Naši reprezentativci zagrali su agresivnije u nastavku. Uglavnom se igralo na polovini Jermena, ređale su se prilike pred golom protivnika.

Sjajnu šansu "orlići" su propustili u 50. minutu. Nabačena lopta posle prekida sa desne strane, najviši u skoku bio je Kamenović, ali njegov udarac nije imao dovoljno intenziteta pa je golman Nesisjan lako uhvatio loptu. To je ujedno bio prvi udarac u okvir gola koji je naša selekcija uputila na ovom meču.

Srbija je uspela da kruniše terensku inicijativu u 55. minutu. Slobodan udarac iskosa sa desne strane, Gavrić je odlično pronašao Erakovića koji je bio najviši u skoku i glavom matirao golmana Jermenije. To je bio prvi gol Srbije posle pet odigranih mečeva.

Naši su nastavili sa napadima, stvorili su još nekoliko prilika pred golom Jermenije, ali je golman Nesesjan uspeo da izađe kao pobednik. Zapretili su i domaći, već je bila kapitulirala naša odbrana, ali se udarac Mirzojana odbio od prečke.

Usledio je nešto mirniji period igre u kome se igralo između dva kaznena prostora.

Ipak, Srbija je povela u 85. minutu. Posle velike gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Terzića koji joj pronalazi put do mreže.

"Orlići" su potvrdili pobedu četiri minuta kasnije. Posle brzog napada po desnoj strani, lopta je prosleđena na drugu stativu gde je bio Tedić i postigao gol.

U četvrtoj minuti nadoknade Gavrić je promašio penal. Ipak, minut kasnije se iskupio za propušteno. Terzić je uputio povratnu loptu sa gol-aut linije, na nju je naleteo Gavrić i zakucao je u mrežu.

Ovako je protekao meč.

Srbija je četvrta na tabeli Grupe H sa 4 boda iz tri odigrana meča. Ukrajina je prva sa 6, Farska Ostrva sakupila su 5, Francuska 4, dok su iza "orlića" ostale Jermenija sa 3 i Severna Makedonija sa 2 osvojena boda.

Naredni duel "orlići" igraju protiv Francuske, 12. oktobra na stadionu Partizana u Beogradu.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару