Читај ми!

Stanković se nada otvaranju "Marakane", Terzić cilja evropsko proleće

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da je žreb za Ligu Evrope mogao da bude i bolji i gori, ali da je siguran da crveno-beli sa svakim od rivala mogu da se nadmeću.

Zvezda će igrati u grupi sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca.

"U grupnoj fazi nema slabih timova. Sve su to ekipe koje su na putu do Lige Evrope izbacivale i po nekoliko ekipa, tako da pre žreba nisam imao specifične želje. Sada posle izvlačenja mogu da kažem da smo mogli i bolje i gore da prođemo, ali i dalje stojim iza teze da je najvažnije da mi budemo na visini zadatka", rekao je Stanković za klupski sajt.

"Kada bi otvorili 'Marakanu' za naše delije, svaki meč bi nam bio lakši. Gent je vicešampion sjajne belgijske lige, Hofenhajm je završio šesti u oštroj konkurenciji Bundesligaša, dok je i Slovan Liberec pokazao u kvalifikacionim rundama da imaju kvalitet. Nadigravaćemo se, mislim da sa svakim možemo da se takmičimo i radujemo se učešću u Lige Evrope."

Podigli smo lestvicu zahteva i očekivanja i kao cilj postavili evropsko proleće, kao u sezoni 2017/2018, kaže generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

On je posle žreba za Ligu Evrope jasno stavio do znanja da je Zvezdin cilj da prođe grupu u kojoj su još Gent, Hofenhajm i Liberec.

"Crvena zvezda mora da bude na najvišem nivou i da pobeđuje svakog, pogotovo u Beogradu na Marakani. Raduju nas informacije iz Uefe da će se najverovatnije mečevi igrati sa 30 odsto kapaciteta stadiona, tako da bi u teoriji mogli da nastupamo pred oko 16-17 hiljada naših navijača. Grupa je slična onoj iz 2017. godine kada smo odmeravali snage sa Englezima, Nemcima i Belorusima. Sada su to Nemci, Belgijanci i Česi, sve to su ozbiljne fudbalske nacije", izjavio je Terzić.

Terzić je potom detaljnije analizirao protivnike u Ligi Evrope.

"Hofenhajm je kvalitetan što se videlo i protiv Bajerna. Pobedili su šampiona Evrope 4:1 i pokazali da su ozbiljna ekipa. Gent je vicešampion Belgije i na veoma nesrećan način nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, uz to dolazi iz zemlje koja je dugo bila broj 1 na Uefinoj ranking listi država. Česi su uvek neugodni, ali cilj nam je da sve te ekipe pobedimo na našem stadionu i prođemo dalje."

Terzić je istakao i da je veoma zadovoljan dosadašnjim učinkom trenera Dejana Stankovića.

"Odigrali smo 13 utakmica ove sezone i imamo sve pobede, osim što smo remizirali sa Omonijom. Stanković ima našu punu podršku, verujemo u njega i sigurni smo da ćemo biti sve bolji kako vreme bude odmicalo", poručio je Terzić.

Sportski direktor Mitar Mrkela smatra da su crveno-beli upali u veoma atraktivnnu grupu.

"Uvek sam govorio da na žreb ne možemo da utičemo, ali koga god da dobijemo to su jaki i teški protivnici za Crvenu zvezdu. Naravno, mi imamo kvalitet, potrudićemo se da dobro odigramo ovu grupu i eventualno prođemo dalje kako bi na proleće igrali u šesnaestini finala Lige Evrope. Ne slažem se da nije atraktivna grupa, idemo u zemlje kao što su Belgija, Nemačka i Češka. Koju god grupu da smo izvukli ona bi bila izuzetno teška", istakao je Mrkela.

Zvezdu očekuje ubitačan tempo utakmica, grupna faza Lige Evrope će biti završena za manje od dva meseca.

"U odnosu na ranije godine, novitet je da ćemo imati veoma gust raspored, upravo zbog korona virusa i kasnijeg početka kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Mi odmah posle reprezentativne pauze i utakmice sa Partizanom igramo prvu utakmicu u ovogodišnjoj grupi i onda na svakih sedam dana po tri utakmice, pa ponovo sledi pauza zbog reprezentacije i zatim isti tempo mečeva na svaka tri dana", podvukao je Mrkela.

Grupna faza Lige Evrope počinje 22. oktobra, a završava 10. decembra.

недеља, 04. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару