Oblak branio, Ljorente pogađao i asistirao – Atletiko ponovo šokirao Liverpul

Fudbaleri Atletika iz Madrida pobedili su Liverpul rezultatom 3:2 i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona, nakon velikog preokreta u produžecima. Napadač Madriđana Markos Ljorente postigao je dva gola i asistirao Alvaru Morati za pobedonosni pogodak.

Liverpul je poveo u 43. minutu utakmice kada je Okslejd-Čejmberlen preciznim centaršutem pronašao usamljenog Vajnalduma koji je loptu glavom sproveo u mrežu.

Fudbaleri engleskog tima su imali veći posed lopte i uputili više od 20 udaraca ka golu protivnika, ali nisu uspeli pre produžetka da postignu drugi gol, za šta je najzaslužniji Jan Oblak.

Ipak, već nakon pet minuta igre u prvom produžetku, Firmino je udvostručio prednost domaćih. Posle centaršuta Vajnalduma, pogodio je glavom stativu, ali mu se lopta idealno vratila, pa je uspeo da je smesti u nebranjenu mrežu.

Delovalo je da je Liverpulu ostalo samo da meč mirno privede kraju, ali se kao džoker Dijega Simeone pokazao Markos Ljorente koji je u 56. minutu zamenio Dijega Kostu.

Španac je postigao izjednačujući pogodak nakon što je golam Liverpula Adrijan neshvatljivo pogrešio i prilikom ispucavanja loptu dodao Feliksu koji je potom asistirao Ljorenteu.

Pred sam kraj prvog produžetka, postigao je napadač Atletika i drugi gol koji je Madriđane odveo u narednu rundu takmičenja. Pre nego što je neodbranjivo šutirao ka golu Oblaka, dobio je loptu od Morate.

Šokirani Liverpul je svim snagama krenuo u napad, a prostor koji su ostavili pred svojim golom, u poslednjim trenucima utakmice, ponovo su iskoristili Morata i Ljorente. Ovaj put se dvostruki strelac našao u ulozi asistenta.

Za razliku od utakmice u Parizu i mnogih predstojećih sportskih događaja širom sveta, Enfild nije bio prazan zbog epidemije koronavirusa.

Tok meča

Prvu šansu na meču imali su Madriđani već posle 14 sekundi provedenih na terenu. Dijego Kosta, koji se za razliku od prvog meča našao u startnoj postavi, utrčao je iza leđa odbrane Liverpula, dobio loptu, ali šutirao pored gola.

Vajnaldum je priliku da postigne gol glavom imao i u petom minutu, ali je šutirao pravo u Oblaka.

Golman Atletika imao je posla i u 14. minutu meča jer je Okslejd-Čejmberlen po desnoj strani terena utrčao u kazneni prostor i snažno šutirao po zemlji.

Atletiko je, kao i u prvom meču, loptu prepustio protivniku, ali je zapretio u 18. minutu kada je Felipe posle kornera šutirao glavom pored gola iz nezgodne pozicije u kojoj se našao zbog kratkog centaršuta saigrača.

Kako se prvo poluvreme bližilo kraju, Liverpul je stvarao sve izglednije šanse. U 33. minutu, Salah je dobro primio loptu kraj desne aut linije, povukao je ka sredini terena i uposlio Manea koji je šutirao, ali samo do Oblaka.

Par minuta pre prvog gola Liverpula, Oblak je ponovo spasio svoju ekipu jer je zaustavio i pokušaj Firmina koji je iz velike blizine, u padu pokušao centaršut Arnolda da pretvori u gol.

Liverpul je u drugom poluvremenu nastavio u istom napadačkom ritmu. Pokušao je Salah već u 47. minutu udarcem sa desne strane terena, nakon što je dobio odličnu loptu po dubini terena, ali je u istom ritmu nastavio i Jan Oblak.

Nekoliko minuta kasnije, veoma zapaženi i aktivni Okslejd-Čejmberlen šutirao je odlično po zemlji iz velike daljine, ali je Oblak krajnjim naporima loptu skrenuo u korner.

U 61. minutu, šansu je imao i Atletiko. Feliks je prišao šesnaestercu i šutirao, a Adrijan je odbio loptu, a onda uspeo i da je pokupi pre Koreje.

Pet minuta kasnije, prečka je bila na stari gostujućeg tima. Salah je šutirao posle spretnog driblinga u kaznenom prostoru, jedan igrač Atletika je blokirao pokušaj, ali je lopta završila pravo na glavi Robertsona koji je pogodio okvir gola.

Već u sledećem napadu, ponovo su bili opasni bekovi Liverpula. Prvo je šutirao Arnold, a posle odbrane Oblaka i Robertson, čiji šut je Tripije uspeo da blokira.

Posle lepe akcije Liverpula u 85. minutu, Vajnaldum je glavom ostavio loptu Maneu koji je pokušao i makazicama. Ubrzo je Salah po desnoj strani šesnaesterca predriblao kompletnu odbranu protivnika, ali je kao i Mane, šutirao preko gola.

Malo je falilo da Saul u zaustavnom vremenu preduhitri poslednji sudijski zvižduk. Pogodio je glavom posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je linijski sudija na vreme podigao zastavicu.

Pre nego što je Firmino postigao pogodak, prvi produžetak je počeo dobrim pokušajem Vajnalduma i ponovo odbranom Oblaka.

Posle dva gola Ljorente, igrači Liverpula nisu uspeli da se oporave od šoka. Krenuli su svim snagama u napad, a kaznio ih je Alvaro Morata.

среда, 31. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару